Vágtázva érkezõ egyéni csúcsok

 

A közelmúltban két hazai és egy nemzetközi viadalon álltak rajthoz rövidtávfutóink. Kis csapatunk tagjai a három versenyen több mint egy tucat alkalommal értek el egyéni csúcsokat.

Az elsõ megmérettetésre a Testnevelési Egyetemen került sor, ahol a gyermek korosztályúak között Király Boglárka medicinlabda dobásban bronzérmet szerzett. Király Adél két gyõzelemnek örülhetett a helybõl távolugrás és az 50m-es futás versenyszámokban. A nagyobbak közül ugyanitt Torma Evelin és Vörös Krisztián távolugrásban, Szabó Noémi és Csuhai Peti pedig futásban remekelt.

Egy hét múlva Pozsonyba látogatott csapatunk.
Kezdjük a lányokkal! Kovács Noémi mindkét futamban megjavította az egyéni csúcsát és Torma Evelin is alig maradt el legjobbjától. A fiúk között Csuhai Péter új fedettpályás egyéni csúcsot ért el 200 méteren (22,55 mp). Kovács Kristóf, Vörös Krisztián pedig 60 méteres sikfutásban javították meg addigi legjobb eredményüket. (7,5 mp, illetve 7,61 mp,)

Másnap a Honvéd futófolyosóján Ismét örülhettünk. Csuhai Peti 60 méteren 7,01-et futott és ezzel megnyerte a versenyt.
Vörös Krisztián folytatta a jó sorozatot és 8,97 mp-es idõt ért el a 60 gáton, ami már a bajnokságot tekintve is bíztató idõ. Majd távolugrásban nagyot javított az elmúlt héthez képest, és 584 cm-el fejezte be a versenyt.
Ez a nap Evelinnek is csodálatosan alakult. Elõször futott egy 8,18 mp-es egyénit 60m-en, aztán távolugrásban minden kisérletével egyre jobban ugrott. Végül 518 cm-es erdménye a 3.helyet jelentette neki.

Németh Ilona