Csuhai Péter - 21,66


Vasárnap reggel kipihenten érkeztem meg Veszprémbe edzõmmel, Torma Evelinnel és apukájával, aki levitt minket. A verseny elõtt négy napig nem nagyon tudtam futni, edzeni, mert csütörtök délután egy háromnapos osztálykirándulásra utaztam, ezért a verseny elõtt volt bennem egy kis félelem. Ica nénivel azt beszéltük meg, hogy ha a melegítésem nem sikerül jól és nem látja bennem azt, hogy jót tudnék futni akkor nem állok rajthoz. Szerencsére nem így történt. Jól alakultak a dolgok és a repülõfutásoknál már éreztem, hogy rendesen visznek a lábaim. A futás elõtt nem volt bennem semmi izgalom, a rajtgépben sem voltam bizonytalan, csak egy kicsit féltem a 2-es pályától, mert ott ritkán szoktam futni és élesnek találtam az ívet.
Sikerült a lövést elkapnom és a rajtom teljesen jól sikerült. A kanyarvétellel sem akadtak problémák, sõt még élveztem is, hogy a 2-es pályán futhattam, mert láttam mindenkit és volt kire futni. Az egyenesbe kiérve 90-100méter után már egyedül kellett futnom a táv második felét, ahol az ellenszél egy kicsit beleköpött a levesembe. Ahogy közeledtem a célvonal felé, éreztem, hogy fáradok, de felül tudtam kerekedni ezen és ez meglepett. A finish-en átdobva magam láttam, hogy az óra 21.66-ot mutat. Nem tudtam elhinni, hogy ezt én futottam.
A második futásra kicsit rápihentem és Ica néni elõtte legyúrta a vádlim, ami rengeteget segített. Sajnos a döntõben sokkal nagyobb ellenszél volt, de úgy gondolom, hogy hasonló módon teljesítettem, mint az elõfutamban. Itt az idõm 21.91mp lett. Sikerült megközelítenem a Junior világbajnokság "B" szintjét 200 méteren, ami 21.55 másodperc.
A közeljövõben dolgozni fogunk edzõmmel azon, hogy sikerüljön Barcelonába kijutni. Összességében jó napnak találtam, mivel sikerült egy hatalmas egyéni csúcsot futnom négy nap kihagyással, ellenszélben.

 

Csuhai Péter