Történelmi (félmaraton) mérföldkõ – Kriván Eb-résztvevõ

 

Nagy jelentõségû és igencsak emlékezetes sporteseménynek lehettek ma szemtanúi a Budapest szívébe látogatók: a T-Home Vivicittá versenyek történetében elõször rendeztek félmaratoni távon versenyt, amit (s ezt nem kis büszkeséggel jelenthetjük ki) Csere Gáspár személyében BEAC-os távfutó nyert!


A 21 kilométeres versenytáv teljesítése azonban közel nem folyt le ilyen egyszerûen, mivel a mostanában jellemzõ rendkívül szeles idõjárás nehezítette a versenyzõk dolgát. Mi több, Gazsi az elsõ méterektõl kezdve a saját iramát futotta, egyedül küzdött az elemekkel, közel 8 kilométeren keresztül a tájfunszerû széllökések voltak a legnagyobb ellenségei.
Végül Gazsi egy finn futó elõtt (akiket Paavo Nurmi és a XX. század elsõ felének kiváló finn közép- hosszútávfutói után mindig hatalmas dicsõség megelõzni) közel két perces elõnnyel ért célba, egyéni csúcsától (a nem túl ideális körülmények ellenére) alig fél perccel elmaradva. Eredményével végérvényesen beírta magát a Vivicitták és az elkövetkezõ félmaratoni versenyek történelemkönyvébe.


Hozzá kell tennünk egyben azt is, hogy Gazsi (eddigi eredményei alapján is) az egyik legtöbbre hivatott fiatal magyar hosszútávfutó, aki képességei és elhivatottsága folytán egy kiváló maratoni eredményt érhet majd el a késõbbiekben.
 
Egy másik fantasztikus BEAC-os teljesítményrõl kell még szót ejteni: a múlt heti Margit-szigeti 5000 méteres versenyen Kriván Andris kerettagja lett annak a junior válogatottnak, mely a jövõ heti Európa-bajnokságra készül.
A hétvégén pedig Andris Somogyszíren teljesítette a kijutás további követelményeit egy szabvány duatlon versenyen is, így már biztos indulója a jövõ heti, az írországi Dublin mellett megrendezésre kerülõ Junior Duatlon Európa-bajnokságnak!
Andris e hétvégi eredménye külön figyelemreméltó, tekintve, hogy a korosztályában 2., a felnõttek közt pedig az elõkelõ 6. helyen végzett.

Andris és Gazsi is egyaránt Szabó Imre tanítványai.

  Andris és Gazsi is egyaránt Szabó Imre tanítványai.

 

Kenesei Zsanett

Igazgató