Atlétikai Világnap és Diákolimpia


Tiszaújvárosban,  az Atlétika világnapja versenyen nagyon kellemes meglepetéseket szereztek versenyzõim, mert a borongós, hûvös, szeles, esõs idõben is képesek voltak mindhárman egyéni csúcsukat megjavítva, szép laza mozgást produkálni.
Meskó Márk 110m-es gátfutásban 17,46 mp-el a 10.helyen ért célba nagy ellenszélben. Egyéni csúcs. Márkot elõször láttam küzdeni és szép kiemelt térddel futni. Gratulálok.
Szücs Ricsi 100-en két századdal,maradt le a futamgyõztestõl, egyéni csúcsot futva kézzel mért 12,0 mp-es egyéni, géppel 12,31 mp-es egyéni csúccsal szerezte meg összesítettben a 10.helyet. 200m-en pedig 24,77 mp-es egyéni csúcsával a 7.helyen végzett. Nagyon könnyed szép futás volt. Már látszik a sok gyógytorna jótékony hatása, mert sokkal könnyedebben mozog .Gratulálok Ricsinek is.
Csuhai Peti pedig lenyûgözõ volt. Könnyed, laza, de céltudatos versenyzésével, a régi mozgását kissé gyógytornával feljavítva 100m-en kézi méréssel átlépte a bûvös 11mp-es határt. (10,9 mp, amit géppel 11,18 mp-re korrigáltak.) Szintén egyéni csúcs és egyben az ifi VB B szintjénél is jobb eredmény, az elsõ hely megszerzésére volt jó.
200 m-en a kanyart kissé óvatosabban,lassabban futva,de a célegyenesben ugyanolyan könnyedén lépegetve szintén egyéni csúccsal, 22,61 mp-el szerezte meg a 2. helyet. Soha rosszabb visszatérést sérülés után.
Hálás köszönetem Csuhai Peti édesapjának,aki elfuvarozott bennünket a versenyre és finom fagylalttal, csokoládéval jutalmazta a versenyzõket.

Budapesti diákolimpia:
Csuhai Peti és Szücs Ricsi indult, mindjárt egyéni csúcsot futott mindkettõ. Peti a téli sérülésébõl éppen csak kicsit feljavítva, még egyáltalán nem versenytempóban, inkább csak olyan "nem félünk a farkastól" ezért lazán futunk egyet, tempóban könnyedén 11,0 mp-es (kézi mérés) 100m-el melegített, majd másnap 200 m-en szintén egyéni csúcsot, 22,8 mp-et (/kézi mérés) Ezzel mindkét számot megnyerve jutott az V. korcsoport országos döntõjébbe.
Ricsi szintén 100m és 200 m-en indult. Elõbbin 12,2 mp-es (kézi mérés), utóbbin 24,9 mp-es (kézi mérés) egyéni csúcsot futott..
Mindkét versenyzõm nagyon komolyan vette a versenyt és nagyon igyekezett a laza futást megvalósítva teljesíteni ezeket az
eredményeket.

Közben, az ELTE-n tanuló Bende Imre is megkezdte a szabadtéri versenyzést. Õ Zalaegerszegen indult és szintén egyéni csúcsokat futott. 100m-en 11,4 mp-es egyéni kéziméréses csúccsal, 200 m-en 23,4 mp.szintén kézi méréses egyéni csúcs.
Másnap a szombathelyi diákolimpián, mint meghívott versenyzõ vett részt és tovább javította eredményeit:100m-en 11,2 mp-re (kézi mérés) és 200 m-en 23,0 mp-re(kézi mérés) Nagyon örülök,hogy csatlakozott a csoportomhoz.
A Budapesti Egyetemi Bajnokságon 100m-en 11,09 mp-es idõvel (kézi mérés) 2. helyezett. Az ELTE váltóban,mint befutó ember elsõnek hozta a csapatot, óriásit javítva eddigi egyénijén,

Szép volt fiúk.

Összességében tehát nagyon boldog vagyok. Jó érzés volt a sikeres közdelem után még a dobogóra is felállni!

Németh Ilona
sprinter edzõ