Balog Evelin és Csere Gáspár 2. helyezést ért el a 4300 fõt felvonultató EDF Éjszakai futáson

 

 

Szeptember második hétvégéjén este 8 tájban szokásos ünnepi fényébe öltözött Budapest, s alig egy óra múlva, tûzijáték füstjébõl gomolygott ki az éjszakai futóverseny több ezer fõs mezõnye Széchenyi Lánchídján. A verseny végeredményérõl annyit, hogy a 6 dobogós helybõl (3 férfi, 3 nõ) kettõt BEAC-os futók szereztek meg. A férfiak versenyében második helyen végzett Csere Gáspár, a múlt heti félmaratoni országos bajnokság utánpótlás bajnoka, a nõk között pedig szintén második helyezést ért  el a még serdülõ korú Balog Evelin.



Gazsi imponáló, okos versenyzést mutatott be, s csupán az utolsó néhány 100 méteren maradt le alig 20 méterrel a késõbbi gyõztes békéscsabai futótól. A múlt heti 21 kilométer ellenére Gazsi végig frissen, koordináltan futott, s remek idõvel ért célba az 5,6 kilométeres távon.



Evelin ugyan csak edzés jelleggel indult a versenyen, mivel fõ versenye a két hét múlva esedékes korosztályos magyar bajnokság lesz, így némileg meglepetést szerzett dobogós helyezésével még számunkra is. Evelin rendkívül bátor kezdéssel, mégis jó erõbeosztással, korosztályából toronymagasan kiemelkedve az abszolút 2. helyen végzett.


A nõk közt Kriván Berta, válogatott gyaloglónk szombat éjjel megcsillogtatta futótehetségét is, s csupán kevéssel maradt le a dobogóról, az elõkelõ 4. helyen futott át a célvonalon. Az elsõ 10 nõ között ért célba továbbá Ferenc Kata, Südi Anna és Bajnok Sára is, s a rövid távollétbõl visszaérkezõ Perjés Fanni is példaértékûen teljesítette a távot.

A férfi mezõnyben már pihenõjüket töltõ középtávfutóink is rajthoz álltak: Boross Gábor az erõs férfi mezõnyben a 7. helyet szerezte meg, s Dohoczki Tamás és Gyurcsó Gergõ is végig jó iramot futott.


Rajtuk kívül Pávai Barna és Eliana, Muzsnay Péter, valamint Kriván Gergõ is részt vett az esti megmérettetésben, szintén kitûnõ eredménnyel.

Kenesei Zsanett