3 arany és 3 ezüstérem a Országos Serdülõ Bajnokságon

 

A Országos Serdülõ Bajnokságon 3 arany és 3 ezüstérmet szereztek atlétáink. A legsikeresebbek gyaloglóink voltak, de futóink és ugróink is kiemelkedõen teljesítettek. Nézzük sorrendben a számokat:

A 13 éves leányok mezõnyében Richter Dóra nem csak élete elsõ gyalogló versenyét teljesítette, de 3 km-t is most gyalogolt elõször. Dóra 4 év középtávfutás után váltott gyaloglásra kevesebb mint 2 hónapja, ezért kissé megszeppenve állt a rajtvonalnál. A startpisztoly elsütése után azonban megnyugodott és belevetette magát a küzdelembe. A harmadik kör végére minden versenytársát leszakította és elõnyét a célig folyamatosan növelve nyerte a futamát.

A 14 éves leányok mezõnyében két BEAC-os is indult. Südi Anna és Benczik Viktória egymást végig segítve, a mezõnybõl messze kiemelkedve teljesítették a versenyt. Mindketten hatalmas egyéni csúcsot értek el, sikerült 16 perc alatti eredményt elérniük. A versenyt Anna nyerte, Viki pedig csupán 3 másodperccel lemaradva lett második.


Szabó Evelin a 15 esztendõsök között határozott, jó iramú, egyenletes tempójú gyaloglással sikeressen fejezte be a versenyt. Elszántsága, akarata új egyéni csúcsot és egy ezüstérmet eredményezett számára.

A fiúk legidõsebb serdülõ korosztályában Zéman Gergõ képviselte klubunkat. Gergõ eddigi legjobb 5 km-es idejét mintegy fél perccel megjavítva, remek versenyzéssel a negyedik helyen zárta a viadalt.

A futószámok közül elsõként a legfiatalabb lányok 600 méteres futamaira került sor. Bíró Kincsõ mindjárt az elsõ futamban indult. 300 méterig az élbolyban haladt, jó eséllyel a futamgyõzelemre. Ekkor azonban egy szerencsétlen ütközés következtében elesett, a mezõny pedig elfutott mellette. Már csak 300 méter volt hátra a versenybõl, ezért nem volt esélye befogni versenytársait. Ennek ellenére elszántan iramodott neki és sportemberhez méltóan befejezte a versenyt.

Ugyanennek a számnak a harmadik futamában indult Kókai Kata, aki a rajtól kezdve elszántan tartotta magát a nagyon erõs iramot diktáló élbolyban. Sajnos az utolsó kör kezdetén túlságosan belülre került. A többiek bezárták és megtorpanásra késztették, ami kissé kizökkentette a ritmusból. Innen még visszaküzdötte magát ismét a bolyba, de ez felõrölte az erejét és a végére kissé elfáradt a rendkívül erõs iram miatt. A 13 éves leányok mezõnyének erejét jól szemlélteti, hogy a gyõztes idõ csak 2 másodperccel maradt el a fiú mezõnyben elsõ helyett szerzett versenyzõ idejétõl.

Cselényi Katalin és Virág Hanna révén magasugrásban is érdekeltek voltunk. Mindketten életük elsõ Országos Bajnokságán indultak, ezért a megmérettetés számukra elsõsorban még a tapasztalatszerzésrõl szólt. A lányok ügyesen versenyeztek, nem ijedtek meg a tehertõl és a mezõny közepén végeztek.

Ezután a 14 éves leányok 800 méteres síkfutása következett, ahol F. Tóth Anna képviselte színeinket. Panni hosszú - kényszerû - kihagyás után néhány hónapja kezdett ismét edzeni és azóta elképesztõ üzemben fejlõdik. A Bajnokságon nagyszerû versenyzéssel, egyéni csúcsán közel 6 másodpercet javítva a pontszerzõ, hatodik helyen ért célba.

Szintén 800 méteren állt rajthoz Göllény Zsombor, aki ismét megmutatta küzdõképességét. Az elsõ körben õ vezette a mezõnyt, ami sok energiáját emésztette fel. De nem adta fel és miután többen is megelõzték igyekezett visszaküzdeni magát az élre. A célegyenesben elõzni is tudott és végül a negyedik helyen ért célba.

A nap záró száma a lányok 1500 méteres síkfutása volt számunkra, melyben Balog Evelinre szegezõdött minden BEAC-os szeme. Evelin az utolsó kör megkezdéséig a második, harmadik helyen futott. A vége elõtt 250 méterrel indította meg hajráját és az utolsó kanyart már az élrõl kezdte meg. A célegyenes közepéhez érve vetélytársa befogta, õt és nagy küzdelem kezdõdött közöttük, melyben most Evelin maradt alul így alig-alig lemaradva, másodikként fejezte be a versenyt és szerzett ezüstérmet..


Az elsõ versenynapot tehát Evelin sikere zárta, és a vasárnap szintén az õ gyõzelmével indult. Evelin ezúttal a leányok 800 méteres síkfutásában állt rajthoz, amit remek futással, okosan versenyezve, magabiztosan nyert vetélytársai elõtt.

Szintén 800 méteren küzdött Richter Bence, aki az erõsebb futamba kerülve igyekezett tartani a tempót a rendkívûl gyors iramot diktáló mezõnnyel. Ez a küzdelem Bencének új egyéni csúcsot eredményezet, mely több mint 2 másodperccel jobb eddig eredményénél.

Végül de nem utolsósorban Sáska Lili következett, aki a legifjabb serdülõ leányok távolugró versenyében képviselte a BEAC csapatát. Lili láthatóan izgult elsõ bajnoki szereplése elõtt. Ennek ellenére szépen helytállt és több vetélytársát is megelõzte.

Serdülõ csapatunk nagyszerû teljesítményét nyújtott az év legfontosabb megmérettetésén. Gratulálunk minden versenyzõnek és edzõiknek, Szabó Anikónak, Szabó Imrének és Jámbor Józsefnek a kiválló helytálláshoz és az elért eredményekhez!