ÉVZÁRÓ 2011

 

A BEAC nagy hagyományú évzárójára idén október 28-án, késõ délután került sor. Az ünneplésre bõven volt ok az idei év eredményeit tekintve: 10 fiatal atléta 20 országos bajnoki címet szerzett, ezen kívül számos válogatottság és nemzetközi siker koronázta az egyesület fennállásának 113. évét.


Az ünnepélyen idén az ország atlétikájának fontos vezetõi, híres atlétabarátok is részt vettek: külön kiemelném Gyulai Mártont, a MASZ fõtitkárát, Kiss Ádámot, a BEAC elnökét, Korompai Pétert és Sátor Lászlót a Budapesti Atlétikai Szövetség részérõl, Mihályfi Lászlót, a BEAC korábbi kiváló sprinterét, valamint Nyerges Andreát, Dr. Nyerges Mihály lányát.


Az ünnepség fõszervezõje természetesen idén is Szabó Imre, Gerendási István, Szabó Anikó, és a vezetõségbe 2011-ben csatlakozó Bácsalmási Olivér volt, amiért, s azt hiszem, ezt minden atléta nevében mondhatom: nagyon sok hálával tartozunk nekik.
Az évzáró az elmúlt évek ütemétõl eltérõen a díjátadással kezdõdött: félszáz kupa, több tucat Bácsalmási Péter bor, és Pávai Barna jóvoltából temérdek üveg termelõi méz került kiosztásra. Azt hiszem, a fentiek láttán is érzékelhetõ, milyen eredményesek voltak idén atlétáink.


A legfontosabb változás idén a Dr. Nyerges Mihály-díj megalapítása és kiosztása volt. Hatalmas veszteség érte idén év elején a magyar atlétikát és fõleg minket, BEAC-osokat: Nyerges Mihály, aki addig rendszeres résztvevõje volt az évzáróknak, s lelkes támogatója az egyetemi sportnak, emellett a BEAC-os atlétáknak mindig különleges figyelmet szentelt, itthagyott minket. Az õ emléke elõtt tisztelegve kapta meg idén az õ nevével fémjelezett díjat 4 tehetséges BEAC-os: Csere Gáspár, Dani Áron, Gerendási Eszter és Kenesei Zsanett.




A legjobb ifjúsági és junior versenyzõknek járó Dr. Nagy György-díj tulajdonosa idén Balog Evelin, Csuhai Péter, Perjés Fanni és a még csak serdülõ korú Südi Anna lett.




A Dr. Bácsalmási Péter-díj és ezzel együtt egy meglehetõsen termetes serleg tulajdonosa idén Boross Gábor, a senior M35 világbajnokság kétszeres bronzérmese lett.

A díjkiosztás után állófogadás keretében vacsora és desszert várta az atlétákat, szülõket, barátokat, edzõket. Majd, kötetlenebb hangulatban „kulturális mûsor” következett: a „nemcsak futásban jártas” sportolók közül bemutatkozott Pávai Barna, Csere Gáspár és zenekaruk néhány jazz szám erejéig, majd a legifjabbak szavaltak, végül Dani Áron Karinthytól idézett néhány örökbecsû sort, majd szép lassan ennek az évzárónak is vége lett.

Az új alapozás azonban már kezdetét is vette, hogy jövõre ugyanitt, nagyjából ugyanekkor még szebb eredményeknek örülhessünk mi, BEAC-osok.

Kenesei Zsanett