Évkezdõ sprintversenyek

 

Nagyüzem volt sprintereinknél a hétvégén. Király Adél szombaton a bonyhádi fedett pályás felkészítõ versenyen indult. Az idõsebbek pedig a Honvéd pályáján megrendezett ifjúsági, junior és felnõtt versenyen. Edzõjük, Németh Ilona a következõképpen látta a versenyt:

„Bonyhádon a hangulat kitûnõ volt, annak ellenére is, hogy a nem várt sok induló miatt kicsit csúsztak a rendezéssel. Ennek ellenére minden bonyodalom nélkül lezajlott a viadal. Profi csapat, szép és hangulatos környezet várt minket. Rengeteg szakosztály képviseltette magát. Kisbuszokkal jöttek az ország minden tájáról. A verseny némi csúszással kezdõdött, mert sokan a síkos út miatt nem ért oda idõben.


Adél most 60 és 300 méteren állt rajthoz. A 60 méter elõfutamban már látszódott, nem lesz egyszerû a helyzet, mert egy mohácsi kislány az elõfutamok során 8,7 mp -es idõvel nyerte a futamot és Adél is ennyit teljesített egy másik futamban. Sajnos a rajttal még gondjaink vannak. A döntõben már veszni láttam a gyõzelmet, de Adél a rossz rajt után az utolsó métereken hatalmasat küzdve,"mellbedobással "nyert! Megint 8,7 mp!


Hamarosan következett a 300 m-es futás. A pálya egyetlen hibája, hogy nem döntött a kanyar, de az ügyes versenyzõk ezt is megoldják. Adél mást is megoldott, mert a 150 m-es elsõ kör után, amit vezetett, próbált bemenni a belsõ körbe, de összeakadtak lábaik a mögötte futóéval. Egy pillanatra lekerült a földre, majd a vezetõ után iramodott és fölényesen megnyerte ezt a
számot is! Még a bemondó is elcsodálkozott a lélekjelenlétén. Azt hiszem nem sokszor láthattak ilyen szép gyõzelmet. Adél minden versenyen tartogat meglepetéseket. Ez csodálatos volt! Mivel csak két számban lehetett indulni, ezért két aranyéremmel tértünk vissza Budapestre, valamint két lehorzsolt fájós térddel és egy csodálatos élménnyel, a környezetet és pályát illetõen. Az idõ most mellékes, mert tud õ ennél sokkal jobbat, itt a gyõzelem volt a fontosabb!



Vasárnap a BP Bajnokság helyett megrendezett versenyen vettünk részt a nagyobbakkal a HONVÉD futófolyosón. Zongorázni lehetett a különbséget. Alig volt induló versenyzõ, de rengeteg /szerintem felesleges/versenybíróval.

Minden versenyzõm egyéni csúccsal kezdte a fedett idényt és ez nagyon boldoggá tett ezért is sajnálom, hogy nem lesz bajnokság.
Szücs Richárd kétszer is javított a legjobbján 60 m-en 7,54 mp majd 7,53 mp.
Meskó Márk is kétszer javított 60m gáton  9,43 mp és 9,31 mp.
Torm Evelin 60 m-en 8,26 mp és 8,23 mp-et ért el.
Bende Imre pedig 60 m-en 7,30 mp és 7,23 mp-es egyéni csúcsot futott
Vörös Krisztián 60 m gáton  kétszer is egyéni csúcsot javított 9,23 mp majd 9,16 mp majd 60 m-en  7,78 mp és 7,75 mp-et teljesített.
Szabó Noémit a szigorú indító, kiugrás miatt kizárta, holott nem Noémi volt a fõ ludas. Volt, aki jobban belemozdult, de miatta Noémit zárták ki. Ebbõl is le kell vonni a következtetést: Csak magamra szabad figyelni a rajtnál és a lövést feszülten figyelni. Legközelebb Pozsonyban lehet javítani a helyzeten és az eredményeken.

Nagyon szép hétvége volt számomra, mert mindenki komolyan vette a versenyt és a kezdeti sikerek remélem a srácok, lányok lelkivilágát is megnyugtatták. LEHET .....lehetetlen körülmények ....között is sportolni,csak sokkal több energia ráfordítással jár.
Remélem, hamarosan rendezõdik a szakosztály sorsa, mert ez így nagyon idegölõ, hogy nincs megfelelõ pálya, megfelelõ körülmény!

Gratulálok a Bécsben elért szép sikerekhez minden versenyzõnek és Imre bácsiéknak is!
Egy hét múlva Pozsony! Hajrá BEAC atléták! Ott már Peti is indul! Nagyon várom a versenyt! A versenyen ez idénykezdetnek megfelelõen nagyszámú atléta vett részt, meglepõen sok jó külföldi atlétával együtt.

Németh Ilona