Sprintereink sikeres bemutatkozása a Pozsonyi ORV-n

 

A hazai fedettpályás versenyek elmaradása miatt rekord számú magyar serdülõ, ifjúsági és junior korú magyar atléta állt rajthoz - szlovák, cseh, lengyel és osztrák riválisaik mellett - az immár hagyományosnak mondható pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén.
Ebben a nemzetközi mezõnyben a BEAC atlétái kiválló helytállással 6 versenyszámban érték el a legjobb idõt korosztályukban.

A nap a sprintszámokkal indult:

Minden versenyzõmet dicséret illeti, mert az egyéni csúcsaikat megközelítették, illetve megjavították, annak ellenére, hogy technikai problémák miatt a busz röviddel a versenyszámok kezdete elõtt ért a helyszínre.

Torma Evelin az 5. futamban mindjárt jól kezdett, mert a futóóra 8,20 mp-et irt ki, ami egyéni csúcs, de sajnos a végelszámoláskor, az eredményjelzõre már 8,25 mp került. Kicsit érthetetlen, mert ekkorát nem szokott tévedni a célfotó. Nagyon tetszett a mozgása, a rajtja kifejezetten jól sikerült, futamgyõztesként, másfél-két méterrel nyerte a futamot, talán ezért egy kicsit kiengedett a végén. A második futására 8,29 mp-et teljesített. A két egyéni csúcs közeli idõ nagyon jó teljesítmény, ezzel meg lehet célozni a 8mp-en belüli eredményt! Száz versenyzõ közül a 18. idõ volt a végén Eveliné. Kiváló teljesítmény!
Evelin nagy álma, a VÁLTÓFUTÁS is teljesült. Sajnos nem BEAC színekben. De annál nagyobb a megtiszteltetés, hiszen a válogatott versenyzõk csapatába kérte fel, hogy fusson a 4x200 méteres váltóban, amit ezer örömmel vállat és nem hozott szégyent a lányokra, mert kitûnõ futással, (Nádházy Evelin, Répási Petra, Torma Evelin és Buday Alexandra összeállításban) megnyerték a 4x 200 m-es váltót.1:46,16 mp-es idõvel.
Szép volt lányok!

Szabó Noémi az elõzõ heti baki után, még mindig teljesen kezdõként ,nagyon határozott, szép futással és a fiatalabbság hátrányával kétszer is egyéni csúcsot ért el (9,06 mp  9,01 mp)
Legközelebb már a 8 mp-el kezdõdõ eredmény is biztosan meg lesz.
 
Csuhai Peti következett a fiúk elsõ futamában. Mindjárt tavalyi nagy ellenfelével, Cseresznyés Bálinttal egy futamba került, aki idén már a juniorokat erõsíti. Peti pedig még idén is ifjúsági korú. Peti kicsit óvatosabban rajtolt. Ltszott a futásán, hogy tartalékol, mert azt beszéltük meg, hogy ha kicsit is érzékeny a térde, nem fut másodszor. Az eredménye 7,24 mp lett, és vállalta a második futamot. A második futásnál, már látszott, hogy sokkal határozottabb volt a rajt és a verseny végén a tavalyi legjobb idejénél, csak 4 századmásodperccel mutatott kevesebbet az óra. Összesítettben harmadik, korosztályában pedig az elsõ lett. 7,14 mp-es ideje nagyon bíztató az idényre. Szép volt Peti!



Szücs Ricsi következett, akinek néhány napja deréktáji fájdalmai voltak, ezért kicsit óvatosabb volt, de a rajtja így is nagyon jól sikerült. Kicsit erõlködött a végén, de egyéni legjobbjához közeli idõvel ért célba. A második futásra pedig még javított is az eredményén.

Vörös Krisztiánra sok feladat hárult, hiszen elõzetesen azt beszéltük meg, hogy 60 sík,60 gát, és a legjobb 4 idõ futja a 4x200 m-es váltót. Mindkét 60 méteres futásával,jobbat futott,mint eddigi legjobbja, és a 60 gátas idejét is három századmásodpercre megközelítette. Stabil forma. Krisztián hozza azt, amit éppen tud.

Meskó Márk jó futásokkal mind a 60 m síkfutásban, mind a 60 méteres gátfutásban egyéni csúcsot ért el. Gratulálok neki!
.
Kovács Kristóf most debütált BEAC-os színekben, ami nagyon jól sikerült, hiszen a várakozásomon felül teljesített és nagy meglepetésemre elsõre 7,59 mp-et, a második futásra pedig 7,52 mp-es egyéni csúcsot ért el. Bravó, Krisztián!
Így aztán már biztos volt, hogy a váltóban ott a helye, mivel a csoportban a második idõvel rendelkezik jelenleg. Kristóf jelenléte számomra nagyon nagy jelentõséggel bír,mert az
álmom kezd valóra válni megalakulhat megint egy jó BEAC váltó! Mindegyik fiú 1995-ös. Reszkessetek egyesületek!

A váltók következtek, és a nõi válogatott váltó gyõzelme után (ahol Evelin gyönyörûen helyt állt) következett az én kis kezdõ váltócsapatom. Nem kevés izgalommal vártam a rajtot, de kár volt izgulni, mert csodálatos futásokkal,viszont BORZALMAS váltásokkal összesítettben 4.lett a BEAC ifi csapata, megverve olyan egyesületeket, mint Szombathelyi Haladás mindkét csapata. Ez egy nyerõ váltó lesz a tavasszal!

Szép volt fiúk és szép volt lányok! További hasonló versenyeket kívánok!
Vasárnap Bende Imi ugyanott folytatta, mint elõzõ nap a kicsik és két egyéni csúccsal 7,27m ás 7,22 mp-es idõvel ért célba, ami szintén nagyon jó teljesítmény. Gratulálok neki is! Szép volt BEAC, csak így tovább!  Megmutatjuk mindenkinek, milyen egy szuper csapat vagyunk!

Németh Ilona