Bemutatkoznak az új BEAC-osok: Király Adél

Tavaly nyáron csatlakozott egyesületünkhöz Király Adél, aki azóta számos korosztályos gyermekversenyen állhatott a dobogó - jellemzõen - legfelsõ fokára. Németh Ilona tanítványa lelkesedésbõl, versenyezni tudásból, az edzéshez való hozzáállásból jelesre vizsgázott. A fontos versenyeken mindig hozza a formáját, sõt általában túl is teljesíti az elvárásokat. Ezek alapján szép reményekkel vághat neki a jövõnek.

Király Adélnak hívnak, 2000-ben születtem. A XI. kerületi Teleki Blanka Általános Iskolába járok.
2008. szeptemberétben kezdtem atletizálni Budafokon. Anyukám ötlete volt, õ vitt el Bartha Attila atlétaedzõhöz. Nekem is tetszett a futás, jó ötletnek tûnt.
2009-tõl már indultam a versenyeken, amelyeken nagyon jó eredményeket értem el. A rendszeres edzéseket hamar megszoktam.
Fiatal vagyok még, de már sok versenyen jártam. Sportoló példaképem még nincs, de nagyon szeretnék sokáig foglalkozni az atlétikával. Országon belül és kívül is kipróbáltam a versenyeket. Versenyeztem, kétszer Hollandiában, háromszor Németországban és Varsóban. Ezeken a versenyeken eddig, mindig sikerült nyernem. A legbüszkébb a 2011. évre vagyok. Bekerülhettem a magyar gyermekválogatottba, és Bencsik Pál csapatával elutazhattam Varsóba. Minden versenyszámban, minden ország, csak egy versenyzõt indíthatott. Én lehetõséget kaptam a választásra, 600m vagy 300m, de az edzõm javaslata a 300m volt. Varsóból korosztályos pályacsúccsal, és egy aranyéremmel jöttem haza.
2011. nyarán nagy változás következett, BEAC néven. Megismerkedtem jelenlegi edzõmmel, Ica nénivel (Németh Ilona). Nagyon szeretem õt, és jó hozzá járni! Jól érzem magam, mert itt egy igazi csapatra leltem. Ica néni sokat foglalkozik velünk és szeret minket. 2011-ben a BEAC évzárón sok kedvességet kaptam Imre (Szabó Imre) bácsitól és Anikó nénitõl is. Õk a BEAC- ban a középtávfutókat és a gyaloglókat edzik.
Szeretnék az eredményeimmel hozzájárulni a BEAC hírnevéhez, és örülnék annak, ha egyszer nagyon híres BEAC-os atléta lehetnék.


Király Adél