Serdülõkorúak Budapest Bajnoksága



Nagy létszámú csapattal képviseltette magát a BEAC Atlétikai Szakosztálya a serdülõkorúak 2012. évi Budapest Bajnokságán. A mennyiség azonban nem ment a minõség rovására, minden versenyzõnk kitett magáért.

Az elvégzett edzésmunka eredményeként számos bajnoki cím, és egyéni csúcs született a hétvége folyamán, melyek jó alapot biztosítanak, hogy hasonlóan sikeres szereplésben bízhassunk a közelgõ Országos Serdülõ Bajnokságon.

Elsõként Kovács Abigél kitûnõ futással szerzett bajnoki címet 400 méteren a 14 éves leányok között. A 13 éves Jánosi Lilla 600 és 2000 méteres síkfutásban is bebizonyította, hogy a fõvárosban nincs nála gyorsabb. 600 méteren Köteles Kata, élete elsõ versenyén a 2. helyen ért célba. Az egy évvel idõsebbek között, 800 méteren Kókai Kata állhatott a dobogó legfelsõ fokára. A lányok futószámait F. Tóth Anna versenye zárta, aki a 15 évesek 800-as futamán utasított mindenkit maga mögé. 3000 méteres gyaloglásban Benczik Viktória a 15, Richter Dóra pedig a 14 évesek között nagy fölénnyel nyerte a futamát és szerzett bajnoki címet. A 13 éves leányok küzdelmében Molnár Orsolya ezüstérmes lett.

A serdülõ fiúk között a legjobb teljesítményt Göllény Zsombor nyújtotta, aki 800 és 1500 méteres síkfutásban is diadalmaskodott. 600 méteren, a 13 éves fiúk között Pop Leonárdó a másodikként fejezte be a versenyt.

A serdülõ számok mellett a gyermek korcsoport számára is rendeztek versenyeket. 600 méteren a 9 éves Wunderlich Ábris teljesítménye kiemelendõ, aki az idõsebbeknek is becsületére váló küzdéssel szerzett ezüstérmet. Ugyanebben a futamban indult Donkó Csaba és Jakab Márton, akik szintén ügyesen helytálltak. A 12 éves fiúk 600 méteres számában Donkó Dávid végzett a negyedik helyen, Dani András és Péter pedig a középmezõnyben ért célba. András indult a gyermekkorúak 1500 méteres gyalogló számában, melyet a legjobb idõvel teljesített. A gyermek korosztályú leányokat is csak dicséret illetheti. Király Adél 60 méteren bronzérmes lett. A mindössze 9 éves Jánosi Virág pedig a nála két évvel idõsebbekkel vette fel a küzdelmet és ügyesen helytállt.

Meghívásos versenyek is színesítették a hétvégét. Ezek keretében Csuhai Péter, többszörös bajnok ifjúsági korú atlétánk 100 és 200 méteres síkfutásban is elsõ lett. A 100 méteren elért ideje 10,83 mp. Gratulálunk minden atlétának a nagyszerû szerepléshez és köszönjük edzõik és a szülõk segítségét.

 

Richter László

Képgaléria a versenyrõl