ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

BEAC évzáró ünnepség.
2009. november 20. Este 6 óra. Rottenbiller utca. Talentum Művészeti Iskola.

Sok, nagyon sok fontos dologgal szembesültünk azon a hűs, novemberi péntek estén a világ legcsaládiasabb hangulatú színháztermében:
Egy hihetetlen háromjegyű számmal: 111. Ennyi idős volt ugyanis idén az egyesület.
És ennek nyilvánvaló következményeként egy évszámmal: 1898, és a hozzá tartozó névvel: Eötvös Loránd, egyesületünk alapítójának nevével.

Valamint idén, a tavalyi igencsak lehangolóra sikeredett jubileumi közgyűlés (nem évzáró!) egyfajta elégtételeként a fiatal atléták némi klubtörténelmet szívhattak magukba az ünnepségen.
Iharos Sándor. Németh Angéla. Mihályfi László. Dr. Nagy György. Dr. Bácsalmási Péter.

És persze voltak olyan, fontos emberek, akik nélkül most nem lenne miről írnom.
Gerendási István. Szabó Anikó. Szabó Imre.
Pista bácsi, a tőle megszokott, kifogástalan stílusában mondott beszéde után néhány előadást tekinthettünk meg.
Dani Áron lóg a szeren. Persze csak képletesen. Karinthy maga is megkönnyezné, ha látná. Aki nem hiszi, járjon utána.
Pávai Barna elénekelt két gyönyörű erdélyi magyar népdalt.
Kiss László, a "vendégfellépő" szintén magyar dalokat énekelt, megdöbbentő hangulatot teremtve a teremben.

Azután jött még két meglepetésvendég: Jean Michel Jarre és a vizuális hatás. Utóbbi történetesen egy kisfilm formájában a már fent említett (klub)történelmi személyekről és az idei év fontosabb versenyeiről.

Eztán rövid szünet után a minden évben (elfojtott?) izgalommal várt díjkiosztás, egyéni értékelés következett. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki gyönyörű, legtöbb esetben méretes, névre szóló kupát kapott (néhányan - Imre bácsi jóvoltából - csodaszép karórát is), az idén legjobban teljesítő atléták pedig Dr. Nagy György, illetve Dr. Bácsalmási Péter díjat érdemeltek ki.

Dr. Nagy György-díjasok:
Ferenc Kata, Perjés Fanni, Csere Gáspár, Dohoczki Tamás, Sándor Krisztián.

Bácsalmási-díjasok:
Gerendási Eszter, Kriván Berta, Rózsa Zsófia, Dani Áron, Kenesei Zsanett.

Az idei évzárónkat - már-már hagyományosan - megtisztelte jelenlétével Korompai Péter úr, a Budapesti Atlétikai Szövetség elnöke, Sátor László úr, a Szövetség főtitkára, Dr. Nyerges Mihály úr, a TF volt dékánja, Kelemen Endre úr, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának tanszékvezetője, Rózsa István úr versenybíró, Rózsa Zsófia édesapja; Székely Mózes úr, egyesületünk ügyvezető elnöke valamint Bácsalmási László, Dr. Bácsalmási Péter úr, egyesületünk legendás elnökének fia, népes családjával együtt.

Bár én eddig csak 6-7 évzárón vettem részt, mégis úgy érzem, az idei volt talán az eddigi legjobb. Mind hangulata miatt, mind pedig azért, mert egyre jobban összeszokik az "atlétacsalád".

Ezen kívül, ahogy azon gyerekek közül, akik 6 éve is ott voltak, még mostanra is szép számmal jelen vannak, és egyre kiválóbb eredményeket érnek el, nos, számomra ez azt mutatja, hogy Budapest egyik legrégebbi atlétika klubjában ugyanolyan "jó úton haladunk", mint már nagyon sok évtizede is tették ezt elődeink.

Egy fiatal sportolónak fontos, hogy elismerjék az eredményeit, és az abba belefektetett munkáját is legalább szóra méltassák. Ha máshol nem is, nálunk az egyesületben biztosan.


Vissza a hírekhez