ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Békés(csaba) gyalogló bajnokság

 

A hétvégén igencsak sűrű volt a BEAC-os versenyzők programja.
A békéscsabai gyalogló országos bajnokság volt az utolsó áprilisi hétvége kiemelt eseménye.

A vasárnap reggel induló "maratoni" versenyek egy alkalommal biztosan a papírforma beteljesülését hozták: Kriván Berta megszerezte immáron 19.(!) országos bajnoki címét, most 15 kilométeren. Berta gyakorlatilag ellenfél nélkül ment végig a távon, mégis, egy rendkívül erős tempót diktálva magának, egyéni csúccsal végzett a versenyen.

A dobogó közvetlen közelében végzett a "híg-magyar" mezőnyben Gerendási Eszter 20 kilométeren. Eszter egyéni csúccsal (1:43:19) a 4. helyen ért célba. Később a következőket mondta a versenyről:
- Az időjárás ideálisnak mondható volt, bár a vége felé már talán túl meleg. Az első tíz kilométer jó iramú volt, aztán a táv háromnegyede körül igencsak érdekes dolgokat műveltek az ellenfelek. ennek ellenére örülök, mert egyéni csúcsot gyalogoltam, és mehetek a mexikói Világkupára.

 A 20 kilométeren csapatban második helyen végzett BEAC-os felnőtt női csapat másik két tagja Kardos Cecília és Bakcsi Annamária voltak, mindketten biztonsági versenyt gyalogoltak (szeretném kiemelni, hogy ŐK bizony gyalogoltak.) s tekintettel arra, hogy az utóbbi időben mindketten sérülésekkel bajlódtak.

A serdülő korúak 5 kilométeres versenyében Vetlényi Lili a 2. helyen végzett. Lili élete első 5 kilométerén rögtön 30 perc alá ment, végig szép, szabályos versenyzéssel, mint eddig is. Haála Hanga a 4. helyen fejezte be a versenyt.

Az egy évvel fiatalabb lányok versenyében Südi Anna nagy fölénnyel győzedelmeskedett szintén az 5 kilométeres távon. A dobogó második fokára is BEAC-os állhatott, Benczik Viktória személyében.

Géresi Áron az ifjúsági fiúk 15 kilométerén bronzérmes lett.

A serdülő korosztály utolsó évfolyamában Molnár Zsófi 8 kilométeren az 5. helyet szerezte meg. Szintén 8 kilométeren bronzérmes pozícióban végzett a versenyben Zéman Gergely.


Molnár Orsi a gyerekeknek kiírt egy kilométeres távon a harmadik helyen ért célba.

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez