ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

2 / 2 : 2 váltó / 2 arany

 

A korosztályos váltó országos bajnokságnak idén a BEAC pálya adott otthont. Ebből kifolyólag a BEAC-os futókra nagy felelősség, "a hazai pálya ódiuma" hárult, sőt, a 4x800 méteres leány váltó címvédőként érkezett a versenyre. De ebből - mint ahogy az az eredményekből is kitűnik - inkább erőt kovácsoltak a versenyzőink.

Az időjárás sajnos nem volt kegyes a bajnokság versenyzőivel. Délelőtt még kisebb-nagyobb megszakításokkal szemerkélt az eső, ám délutánra már hatalmas vihar nehezítette meg a váltók dolgát, emellett a hőmérséklet is bőven 20°C alá süllyedt.  

Az ifjúsági leány 4x800 méteres váltó első futójának személyében változás volt a tavalyi évhez képest. Egyesületünk ifjúsági korú rövidtávfutója, Torma Evelin a váltó kedvéért csatlakozott néhány hétre a lányok mellé edzésre. Evelin nagyon bátran kezdte a versenyt, s végül a negyedik helyen adta Ferenc Katinak a botot. Kata lendületes futással ledolgozta nagyjából az első helyhez mért hátrányunk felét, részideje egyéni csúcsa körül volt.


Az utolsó előtti futó, Perjés Fanni ugyan még szintén a negyedik helyről indulva kezdte meg két körös versenyét, ám már az első kör után ledolgozta hátrányát, s rendkívül elegáns, ugyanakkor nagyon is gyors második 400 méterrel átvette a vezetést a versenyben, s nagy előnnyel váltotta a befutó Kenesei Zsanettet.


Zsanett is még növelte előnyét a mögötte futókkal szemben, s magabiztos, 2:13 körüli idővel hozta be a váltót az országos bajnoki címet jelentő első helyen. A lányoknak tehát kiválóan sikerült a címvédés.

A junior fiúk 4x1500 méteres versenyében ennél jóval szorosabb verseny alakult ki. Az időjárás eddigre eléggé "elharapódzott", az eső megállás nélkül szakadt, a pálya belső részén állt a víz.
Dohoczki Tomi, a kezdő ember végig második helyen, rendkívül taktikusan futott. A mezőny már eddigre jócskán szétszakadt, Tomi és a vele fej-fej mellett futó szegedi versenyző haladtak az élen. Tomi egyéni csúcsa körüli idővel, vezető pozícióban váltotta Sándor Krisztiánt.


Krisztián - akinek ez volt élete első 1500 métere - szintén jól teljesített. Végig az első és második hely között ingázott, s a nagy harcot indukáló szegedi futókkal való versengés fél távnál döntetlenre állt - így indult neki 3 és 3/4 körös futásának Csere Gáspár.  
Gazsi, sajátos futóstílusából adódóan nem kezdett be erős iramban, ám végig türelmesen futva visszahozta hátrányát, s immáron első helyen, jókora előnnyel adta a váltóbotot Dani Áronnak.   
Áron a drámai körülmények közt zajló versenyen feltette az i-re a pontot futásával, a BEAC-osok előnyét tovább növelve, magabiztos győzelemmel szerezte meg a csapatnak a nap második országos bajnoki címét.

Összességében elmondható, hogy bár a rendkívüli, májushoz képest kissé szokatlanul hideg és nedves időjárás jelentősen befolyásolta a futóteljesítményeket, mégis, amennyi versenyszámban BEAC-os csapat indult, mindenhol fölényes győzelmet aratott.
Ez azonban valószínűleg nem a hétvége utolsó egyesületi sikere, ugyanis két gyaloglónk, Gerendási Eszter és Kriván Berta a hétvégén a mexikói Gyalogló Világkupán vesz részt.

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez