ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

A 2010. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság

 

A hétvégén rendezték meg ezt a versenyt, amely azon versenyzők számára szól, akik tanulmányaikat is magas szinten űzik.
A BEAC atlétái ezen a bajnokságon is letették névjegyüket. Büszkén mondhatjuk, hogy nálunk megvalósul az "Ép testben, ép lélek".

Kezdjük a bajnokokkal:

Rózsa Zsófia a 100 méteres és 200 méteres síkfutásban bajnoki címeket szerzett, és egyben elnyerte a verseny külön díjait.( Szabó Anikó festőművész alkotását, valamint a BEAC különdíját , egy karórát ). Biztosak vagyunk abban, hogy Zsófia még rengeteg sikert fog szerezni BEAC-os családunknak, és a magyar atlétikának.

A női 5 km-es gyaloglásban Országos Bajnoki címet szerzett Gerendási Eszter kiváló eredménnyel, amely eredményt nagyon ritkán lehet ezen a versenyen elérni. Az első pillanattól kezdve egy szemernyi esélyt sem hagyott versenytársainak, hogy legyőzzék. Ezzel a teljesítménnyel elnyerte az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyesületének különdíját. Eszter a verseny előtt pár nappal érkezett haza Mexikóból a Gyalogló Világkupáról. Pályafutása kezdetétől, amely 11 éve tart, folyamatosan a magyar gyaloglás legjobbjai közé tartozik. Most már lassan beleerősödve a gyilkos 20 km-es versenyekbe, további fejlődésével még sok sikert érhet el.


Női 800 km-es síkfutásban Zambó Réka egyéni csúcsot ért el, amihez külön gratulálunk. A szintén ebben a számban meghívottként induló Perjés Fanni egyéni csúccsal lett a 4. helyezett.

Nováky Csaba távolugrásban és hármasugrásban egyaránt 5. helyezést ért el, valamint Tári Kornél hármasugrásban 6. helyezett lett.
A bajnokság keretében lebonyolított meghívásos versenyen a női magasugrásban a BEAC versenyzője Kovács Kinga 172 cm-t ugrott, amellyel 2. lett.

Gyurcsó Gergely a 4 x 400 méteres váltó tagjaként 3. helyezést ért el jó futással.

Dani Áron a 3000 méter meghívásos akadályfutásban annak ellenére, hogy hetekig törött kézzel, begipszelve edzett, és nem tudta gyakorolni az akadályok vételét, nagyon jól teljesített, elsőként ért a célba

Minden versenyzőnek gratulálunk és további sikereket kívánunk sport, és tanulmányi eredményeikhez egyaránt.

Gerendási István
Szakosztály igazgató

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez