ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Kenesei Zsanett

Ez a mostani írás arról a lányról szól, aki 13 éves korában került Szabó Imre vezetőedző csoportjába. Ettől az időszaktól kezdve egy olyan pályafutást kísérhetünk végig, amely egyetlen pillanatra sem akadt el, sőt folyamatosan szárnyal és egyre kimagaslóbb eredményeket mutat. Az eredmények, a sikerek mindig két ember közös alkotó munkájának a gyümölcse, amely az edző, versenyző kapcsolatát jelenti. Zsanett az első pillanattól kezdve teljes erőbedobással és céltudatossággal vetette magát a mindennapi nehéz küzdelembe. Soha nem tört meg, hitét, az atlétika iránti alázatát, minden áldott nap megéli.
Ennek a kiváló, közös munkának köszönhetően először 2006-ban nyert Országos Bajnokságot 600 méteres síkfutásban. Azóta minden korosztályos országos bajnokságot megnyert, senki nem tudta idehaza megelőzni. Már második alkalommal vezette kiváló futásával országos bajnoki címhez a 4 x 800 méteres női váltót. Brnoban volt először válogatott, ahol megnyerte a 800 méteres síkfutást. 2009-ben az Ifjúsági Világbajnokságon egyéni csúcsával kiválóan szerepelt. 2010-ben elérkezett az a pillanat, amikor kvalifikálta magát a Singapúri Ifjúsági Olimpia selejtezőjére Moszkvába.Az előfutamban fantasztikus futással, óriási egyéni csúccsal 1000 méteren 2 perc 48 másodperccel a 6. legjobb eredménnyel jutott a döntőbe. Két nap különbség volt a két futás között, és aki az atlétikával foglalkozik, az tudja, hogy ebben a korban nagyon közel van egymáshoz a két futás. Ennek ellenére Zsanett teljes erőbedobással, megszállottan futotta végig a versenyt és nyolcadikként ért be a célba, ami azt jelenti, hogy Európa legjobb nyolc, 1000 méteres futója között van, ami egy fantasztikus eredmény. Ezen a versenyen, csak öten kerülhettek ki az Ifjúsági Olimpiára.
Az a versenyző, aki mindent, minden nap megtett a sikerért, az nem bánkódhat, hiszen még annyi lehetőség van előtte, amelyen keresztül eljuthat majd az igazi nagy olimpiára.
A sport egy nemes küzdelem, amelyben tisztelni kell a győzteseket, de azután őket is le kell győzni. A mi igazi BEAC-os atlétánk kiváló sportszeretete mellett kitűnő tanuló az ország egyik legerősebb gimnáziumában. Ebben az évben a történelem Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 3. helyezést ért el, melyre iskolájuk történetében időtlen idők óta nem volt példa.
Külön szeretnék köszönetet mondani edzőjének Szabó Imrének, aki hihetetlen odaadással, szakértelemmel gondoskodik Zsanettről, és az összes többi BEAC-os versenyzőről. Két ember, versenyző és edző maximális odaadásának köszönhetjük mi BEAC-osok és minden sportot kedvelő ember ezeket az eredményeket.

További sikereket kívánva, őszinte nagyrabecsüléssel

Gerendási István
Szakosztály igazgató

 

Pásztor Mercédesz

Egy nagyon tehetséges, kiváló adottságokkal rendelkező magasugrónk Pásztor Mercédesz. Rövid BEAC-os pályafutása alatt Jámbor József kiváló edzőnk irányításával teljesítette az Ifjúsági Singapúri Olimpia moszkvai selejtező szintjét, amely önmagában már nagy teljesítménynek számít. Első nemzetközi versenye volt, ahol a versenyzőnek a szíve hevesebben dobog, a lába megremeg és talán még el is bizonytalanodik. Ezen mindenkinek túl kell esnie. Mercédesz egyéni csúcsával simán kijutott volna az olimpiára. Ez most nem sikerült, de ez ne szegje a kedved, mert ha mindent megteszel az atlétika érdekében, akkor még nagyon sok világversenyen vehetsz részt.

Eddigi eredményeidhez neked és edződnek Jámbor Józsefnek tiszta szívből gratulálok, és sok sikert kívánok.

Őszinte nagyrabecsüléssel,

Gerendási István
Szakosztály igazgató

 

Vissza a hírekhez