ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Az Árpád hídtól az Országházig - Futás a Duna partján

 

Nyár elejéhez méltó, derűs idő fogadta a 7. Generali Duna-parti futógála igen nagyszámú résztvevőjét, soraik közt természetesen néhány BEAC-ossal.

A verseny legrövidebb távján rögtön BEAC-os győztesnek örülhettünk, Muzsnay Péter személyében. Peti a két kilométeres távon nagyjából a táv feléig szorosan a második helyen futott, majd a hajrából nagy fölénnyel, győztesen került ki.

Az öt kilométeres távon a férfiaknál Dani Áron a rajttól kezdve az élbolyban futott, a fordító után pedig két főre szűkült a potenciális győztesek köre: Áron és egyik versenytársa a mezőnytől ellépve nagy hajrában csapott össze egymással.Áron végül az utolsó 300 méteren fölényes biztonsággal fokozva tempóját indított hajrát, s jó néhány méterre növelve előnyét aratott győzelmet, 16 percen belüli idővel.

Öt kilométeren további 3 versenyzőnk végzet az első tíz között:
Gyurcsó Gergő szinte végig magabiztosan tartotta a helyét az élmezőnyben, s a 4. helyen ért célba.


Kriván András - az élmezőny egyik legfiatalabb tagjaként - végig jól küzdött, ami egy 7. helyet ért számára.
Dohoczki Tomi, bár a hajrája nem úgy sikerült, mint szerette volna, mégis, az utolsó méterekig harcolva a helyezésért a 9. helyen zárta a versenyt.

A nők öt kilométerén Ferenc Kata az élmezőny legfiatalabb versenyzőjeként a 4. helyen ért célba. Kata már az első méterektől bátran vállalta a férfiak tempóját, s nagy egyéni csúccsal fejezte be a versenyt, a dobogóról csupán 2 másodperc választotta el.

A tíz kilométeres távot két versenyzőnk, Csere Gáspár és Muzsnay Péter teljesítette. Gazsi a táv első felében magabiztosan vezette az élmezőnyt, azonban a fordító után a 2. helyre csúszott. Pozícióját nagyon jól megtartva, a 3. helyezettől jócskán ellépve, 33 perc körüli idővel ért célba. 

Muzsnay Peti teljesítményére korábbi futása nem tett jelentékeny hatást, Peti a táv első részén az élmezőny közvetlen közelében futott, s a 14. helyezést érte el.

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez