ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Két vidékbajnok és egyéni csúcsok női 800 méteren

Kellemes, meleg nyári időben vette kezdetét Zalaegerszegen a 2010-es Országos Vidékbajnokság szombat délben.

Elsőként pályára lépő atlétáink a fiú 800-asok voltak. A futambeosztás nem sikerült a legjobban, Sándor Krisztián - jó formája ellenére a gyengébb futamba került, s nagyon lassú (65 mp) kezdés után egy kiváló utolsó 200 méteres hajrával hatalmas előnnyel nyerte futamát (2:01,56). Összesítésben az 5. helyen végzett.


A férfiak 2. futamában indult Dohoczki Tamás, aki a verseny előtt egy nappal érettségizett testnevelésből, s ehhez mérten nagy izomfáradtsággal küzdött 600 méterig a kemény tempóval.

Majd következtek női 800-asaink. Náluk csak egy futamot indítottak a szervezők - a nem túl nagyszámú indulóra való tekintettel.
Kenesei Zsanett az első 100 méter után élre állt, s igen kemény tempót diktált végig a mezőnynek, és ezt csak egy debreceni versenyző (a tavalyi felnőtt országos bajnokság ezüstérmese), valamint a másik BEAC-os induló, Perjés Fanni győzte. Zsanett végül nagyon magabiztos győzelmet aratott, s nagy egyéni csúccsal, 2 perc 10 másodperces idővel ért célba.
Perjés Fanni a két héttel ezelőtti Egyetemi és Főiskolás Bajnokságon megjavított egyéni csúcsán (2:16,38) újra rendkívül sokat, közel 4 másodpercet faragva (!), 2:12,72-es idővel ért célba, ami számára a dobogó 3. fokát jelentette. Fanni meggyőző formát mutatva nagyon kitartóan futott végig a versenyen, s mivel ezzel az idővel az ifjúsági ranglistán a 2. helyen áll - toronymagasan vezetve a 3. helyezett előtt -, így Fanni és Zsanett vehet részt a jövő heti cseh-magyar-szlovák U18-as válogatott viadalon Csehországban (Brno).


Kókai Kata a "Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?" verseny országos döntőjében egy nagyon szép futással mutatkozott be élete első 800 méteres versenyén. Kata végig a küzdelembe vetette magát, s az utolsó 200 méteren hatalmas hajrával tartotta bronzérmes pozícióját, amit 2 perc 36 másodperces ideje fémjelez.

Ezután rövidtávfutóink is megkezdték versenyüket.
Rózsa Zsófi az Egyetemi és Főiskolás Bajnoki címei (100 és 200 méteren egyaránt) után 100 méteren a vidékbajnokságon - saját bevallása szerint nem tudta azt futni, amit szeretett volna (12 másodpercen belül), ennek ellenére - a dobogó 3. fokára állhatott ebben a számban. 200 méteren pedig idei legjobbjához közel, a 2. helyen végzett.
Torma Evelin 100 méteren új egyéni csúccsal futamában a 2. helyen ért célba, 200 méteren pedig beállította egyéni legjobbját.

Végül már csak az 1500 méteren indulók maradtak hátra, s erre a számra sajnos már a délután derekán, ám még mindig rekkenő hőségben került sor.
Dani Áron a férfiak versenyében az első méterektől kezdve az élre állt, s ott is maradt a végelszámolásig. Magabiztosan, teljesen egyedül futott 4 percen belül, ami egy országos vidékbajnoki címet hozott számára.


Ferenc Kata versenyére még később, már jóval 5 óra után került sor, s az egész napos várakozás után Kata a tőle telhető legjobbat nyújtotta. Idei legjobbjával a 4. helyen végzett, úgy, hogy verseny közben sorra dőltek ki mellőle a versenyzők, s így nagyrészt egyedül kellett teljesítenie a 3 és 3/4 körös távot.

Ezt a sokaknak idénykezdetet jelentő, egyben Trianon emlékversenyt alapvetően sikeresen zárták versenyzőink, mely kecsegtető előjelnek tűnik a nyári versenyek előtt.

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez