ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Kettős győzelem a válogatott viadalon

 

A cseh - magyar - szlovák U18-as válogatott viadalon egyesületünk két középtávfutó versenyzője vehetett részt, miután a múlt heti vidékbajnokságon kivívták maguknak a jogot az indulásra.


Perjés Fanni és Kenesei Zsanett alkotta a magyar lányok 800 méteres síkfutó válogatottját, s végül kettős győzelmet arattak a két körös távon.
Az időrend szerint pontosan délben kezdődő versenyen Zsanett már az első métereken élre állt, és végig "egyedül" futott, Fanni pedig jó taktikával, az utolsó méterekig kitartóan harcolva érte el ezüstérmes helyezését.


A versenyre Brnoban (Csehország) került sor, s ez a szombati nap a magyar csapat többi tagjának számára is szép sikereket hozott. Tizennyolc egyéni győzelem született, és a lányok, valamint a magyar csapat is összetettben kivívta magának az első helyet a csehekkel és a szlovákokkal szemben.

A versenyre kiutazott a lányok edzője, Szabó Imre és felesége, Szabó Anikó, továbbá a BEAC Atlétikai Szakosztályának vezetője, Gerendási István, illetve a lányok szülei is.

 

Vissza a hírekhez