ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Dani Áron - 3:55,33
Pásztor Mercédesz - 1,78m


A 2010-es idény első jelentős versenyén, a Budapest Bajnokságon született egynéhány igencsak bizalomkeltő BEAC-os eredmény.

A sort délelőtt Richter Bence futása nyitotta, Bence élete első 1000 méteres versenyén kiegyensúlyozott, szép futással 3 perc 10 másodperces eredménnyel fejezte be a versenyt.

Pásztor Mercédesz magasugró teljesítménye, 178 cm-es egyéni csúcsa révén Budapest Bajnok lett, és egyben - elsőként a magyar mezőnyben - szintet teljesített a szingapúri Ifjúsági Olimpia moszkvai válogatóversenyére. Kovács Kinga ugyanebben a számban holtversenyben a második helyen végzett, 165 cm-rel.

Torma Evelin a két rövidebb futószámban ért el szép eredményt, 60 méteren 8,25-tel, 200-on 27,34 másodperccel ért célba.
Ezután már a középtávfutó számok következtek ifi, junior és felnőtt korosztályban.

Perjés Fanni - biztató futással a 4. helyen ért be összesítettben első fedett pályás 800 méteres versenyén (korosztályában a legjobb eredményt érte el), kiváló, 2:19,81-es idővel.

Ferenc Kata a rendkívül széthúzódott mezőnyben szépen helytállva, fedett pályás egyéni csúcsán 12 másodpercet javítva (!), szintén negyedikként ért be 3000 méteren, 10:52,39-es kiváló időeredménnyel.

Huszár Gergő hajráversenyben, szintén fedett pályás egyéni csúccsal, 2:09,12-es idővel nyerte a futamát 800 méteren.

Ezt követően már csak az atlétikaversenyek és a nap egyik fénypontja, az 1500 méteres síkfutás következett. Ezen a távon két versenyzőnk is rajthoz állt, Boross Gábor és Dani Áron. Gábor végül az 5. helyen ért célba.
Áron abban a mezőnyben, ahol a tavalyi fedett EB döntőse, Minczér Albert is indult, a végsőkig kiélezett, nagyon erős iramban végigfutott versenyben 2.-ként ért célba. Eredményének fokmérője az ideje is, 3:55,33-as egyéni csúcsa úgy gondolom, magáért beszél.

A versenyről összességében annyit, hogy a hihetetlenül magas részvétel (majd' 1000 versenyző!) miatti, akár órás nagyságrendű csúszások szerencsére nem viselték meg versenyzőinket, legtöbben közülük egyéni csúccsal fejezték be a szezonnyitó megmérettetést.

A versenyről készült rövid film megtekinthető a Filmek menüpont alatt.


Vissza a hírekhez