ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

A királynők városában a junior válogatott

 

A veszprémi junior viadal többnyire szép sikereket hozott a válogatottnak és ezzel együtt a négyfős BEAC-os delegációnak is. A magyar csapat nagy fölénnyel győzedelmeskedett, egyéni csúcsok dőltek, s néhány világszinten is kiemelkedő eredménynek lehettünk szemtanúi (például férfi kalapácsvetésben).

Még a délelőtt folyamán került sor a női 800 méterre, melynek mezőnyében 2:05-ös futó is volt, így nagy harcnak nézhettünk elébe a helyezésekért. A 800-as válogatott, mely a két BEAC-os lányból, Kenesei Zsanettből és Perjés Fanniból állt, jól állta a sarat. Zsanett a bevágás után a második helyre állt, Fanni pedig kicsivel hátrébb követte. 400 méter körül körvonalazódott, hogy taktikai verseny alakult ki, s ezt a 600-as részidő is alátámasztotta (1:39). Végül nagy hajrával egy cseh futó győzelmét hozta a verseny, mögötte szorosan, alig 0,4-del lemaradva Zsanett ért célba (2:12,48). Fanni végig jól helyezkedett, s kitartását végül – junior mezőnyben – egy hatodik hely és élete második legjobbja fémjelezte (2:15,28).

Nem sokkal ezután kezdődött a női magasugrás. Kovács Kinga jó formája ellenére egy technikai probléma folytán – mint ahogy arról edzője beszámolt – meglehetősen korán fejezte be versenyét.

Végül következett utolsó érdekeltségünk: a férfi 3000 méteres akadályfutás. Dani Áron az első métereken megint jelentős előnyre tett szert, s most – a hétvégével ellentétben – igen sokáig tartotta is fölényes vezető pozícióját. Majd miután felfutott rá a másik magyar versenyző, két külföldivel egyetemben, Áron kissé „kipihente” addigi fáradozásait, s a 3-4. helyen utazott jó ideig. Végül, mikor már csak ketten maradtak magyarok az élen, s fej-fej mellett tették meg az utolsó 150 métert, csak a jó akadályvétel és a keménység döntött kettejük között a győzelem sorsáról. Ez a revans verseny ismét Áron győzelmét hozta, bár most csak 0,08-os előnnyel, de mint tudjuk, az atlétikában ez is bőven elég.

 

Vissza a hírekhez