ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Kiváló női 5 km - Csuhai duplázása - Pályarombolók

 

Kimondhatatlan szívfájdalmunkra idén valami megszakadt a Bácsalmási Emlékverseny lebonyolításakkor. A legfájdalmasabb, hogy önhibánkon kívül. A pályán néhány héttel ezelőtt gyanús küllemű munkások jelentek meg, és túrni kezdték a focipálya melletti füves területet, mindezt miután egy flexvágással eltávolították a több millió forint értékű dobóhálót - természetesen mindenfajta következmény nélkül. Mint kiderült, a műszaki egyetem hallgatói önkormányzatának keze van a dologban, s strandröplabdapályát építenek - az atlétika pálya közepére, ősz elején - ennél meggondolatlanabb, következetlenebb és idiótább ötletet még biztosan nem látott atlétika pálya. De ez már másik lapra tartozik. Minden esetre a verseny új helyszínéül a Budapesti Szövetség a Honvéd pályáját jelölte ki, s itt került megrendezésre a Budapest Bajnoksággal összevont Bácsalmási Péter Emlékverseny.

A legkiemelkedőbb felnőtt eredmény Gerendási Eszter nevéhez fűződik. Eszter egy gyilkos tempójú 5 kilométert vállalt fel teljesen egyedül, s bár a héten betegséggel küszködött, a rajthoz elszántan állt oda, és keményen küzdötte végig az 5000 méter minden méterét, aminek meg is lett az eredménye. Közel egy percet javítva egyéni csúcsán, 22:46-tal ért célba, de ennek értékét akkor látjuk igazán, ha tudjuk, hogy ilyen kimagasló eredményt női 5 kilométeren itthon 10 éve értek el utoljára.

A Bácsalmási Péter Emlékverseny 800 méteres futamaiban mind a nőknél, mind a férfiaknál BEAC-os győzelem született, a férfiaknál pedig hármas győzelem: a versenyt Dani Áron nyerte szorosan a nyomában a 2. helyezett Dohoczki Tamással, s nagy hajrában Gyurcsó Gergő szerezte meg a harmadik helyet.

A nők versenyét nagy fölénnyel nyerte Kenesei Zsanett, Ferenc Kata pedig kevéssel maradt le a dobogóról.


A serdülő Budapest Bajnokság rövidtávfutó számaiban Csuhai Péter ismét remekelt: könnyedén, nagy fölénnyel nyerte a 100 és 200 métert, 300 méteres gátfutásban pedig a második helyen ért célba. Torma Evelin pedig - meghívottként - megnyerte a leány 100 métert.

Fiatalabb gyaloglóink is szépen teljesítettek: Budapest bajnok lett korosztályában Vetlényi Lili, Südi Anna és Molnár Zsófia is 3000 méteren, Molnár Orsolya és Dani András pedig megnyerte az 1 kilométeres távot.

A gyerekek és a legfiatalabb serdülő korosztály számára rendezett 600 és 2000 méteres futószámokban is szép eredményeket értek el fiataljaink. Kókai Kata 600 méteren 2 percen belüli idővel a 7. helyen végzett. Göllény Zsombor, aki csak nemrég kezdett Szabó Imrénél edzeni, 1. helyezett lett a bajnokságon, pár hét alatt 20 másodpercet javítva egyéni csúcsán, Dani Péter pedig 5.-ként fejezte be másfél körös versenyét.

2000 méteren Richter Dóra és Bíró Kincső meghívottként indultak, ám Dóra már a nagyobbak közt is szép helyezést érhetett volna el 8 percen belüli idejével.


800 méteren a serdülő fiúk versenyében Richter Bence érte el a legjobb eredményt, mely egy Budapest bajnoki 2. helyezést jelentett, s szorosan mögötte, a 3. helyen ért célba Pálmai Levente.

Simon Áron a legiősebb serdülő korosztályban egyéni csúcsát megközelítve a 7. helyen ért célba.


A gyerekek hideg időjárás és kedvezőtlen szél ellenére elért jó eredményei után bizakodóan tekintünk előre a szeptemberi országos bajnokság felé.

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez