ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Egyéni csúcsok hétvégéje

 

Két viadalon voltak érdekeltek BEAC-os versenyzők szeptember első hétvégéjén. Csuhai Péter serdülőkorú vágtázónk az olaszországi Majánóban megrendezett nemzetközi versenyen 9,49 mp-es óriási egyéni csúccsal nyerte a 80 m-es síkfutás döntőjét, valamint tagja volt a szintén győztes 4x100-as váltónak.


Közép- és hosszútávfutóink pedig a jubileumi Budapesti Nemzetközi Félmaratonon és annak 3,5 km-es betétfutamán szerepeltek jól.
Legnagyobb hosszútávfutó reménységünk - az akár a végső győzelemre is esélyes - Csere Gáspár sajnos egy hirtelen jött megbetegedés miatt nem tudta vállalni az indulást a 21 km-es távon. Így a 10 órás rajtnál Muzsnay Péter és Richter László képviselték a BEAC-os színeket.

A negyedórával később, a 3,5 km-es távon rajtolók BEAC-osok közül Ferenc Katalin érte el a legjobb eredményt. Kata a tavaszi Kis- és Félmaratoni OB után azt nyilatkozta, hogy tetszik neki az utcai futóversenyek hangulata. Nos, ez most is meglátszott, hiszen magabiztosan, ragyogó idővel nyerte meg a versenyt.


Az ugyanezen a távon indult Bakcsi Annamária, Comanescu Eliana és Pávai Barna jó iramú futással mind-mind az első tízben fejezték be a futamot. Külön elismerés illeti Barnát és Elianát, akik első utcai versenyüket teljesítették és az elmúlt egy év kitartó edzésmunkája lám meg is hozta számukra a jó eredményt.

A félmaratoni távon Péter eddigi legjobbján 7 percet javítva 1:20:36-os idővel teljesítette a távot, ami bíztató előjelnek ígérkezik a három hét múlva rendezendő 25. Jubileumi Budapest Maraton előtt - amely egyben Maraton Országos Bajnokság is, e mellett idén 2500 éves a maratonfutás -, ahol Peti első alkalommal néz majd szembe a 42 195 méterrel. Az alábbiakat mondta a verseny után: "Éreztem, hogy jól felkészültem az idei, eddigi 4. félmaratonra, az időjárás is kedvezett egy jó futáshoz, bár a rakpartokon néhol elég erős szembeszél volt. Sikerült nagyjából egyenletes tempót futnom, csak 1 km-em volt 4 percen kívüli, amely az előző évek tükrében remek eredménynek mondható. Mindig próbáltam bolyban futni, amelynek különösen a szembeszélben volt jelentősége. Mentálisan sokat jelentett, hogy abban a tudatban futottam, hogy szeptember 26-án maratont fogok futni. Idén állt bennem össze igazán ez a táv, ez az egyenletes tempóban is megmutatkozik. Azonban ez a nagy egyéni csúcs nem sikerülhetett volna, ha nincs egy kiváló edzőm, Imre bácsi, aki kihozza belőlem."
Peti ezzel az idővel a 6000 fős mezőnyből a 45. helyen ért célba.

Richter László senior korú versenyzőnk szintén egyéni csúcsot (1:32,44) futva a mezőny első felében ért célba. Neki korábban soha nem sikerült még 5 perc/km-nél gyorsabb tempóban teljesíteni ezt a távot. A 16 perces egyéni csúcsjavítás elsősorban a Szabó Anikó és Imre közel két éves munkájának köszönhető.

 

Muzsnay Péter és Richter László


Vissza a hírekhez