ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Serdülő Országos Csapat Bajnokság

 

Serdülő fiú és lány csapatunk a Puskás Stadionban tett meg minden tőle telhetőt a jó szereplésért. Kicsi, de annál ügyesebb csapatunk volt.
A fiúk fantasztikus küzdelemben a 4 x 100-as váltóban nagyon jól helyt álltak a 800m,100m és 300m után. LE A KALAPPAL előttük!!!!!!

Nem játszottak alárendelt szerepet, pedig ketten csak 14 évesek voltak. Pálmai Levente, Simon Áron, Richter Bence, Csuhai Peti nagyon jó futással a 11. helyen ért célba 49,45 mp-es idővel. Richter Bence önfeláldozóan adta át a botot, csak dicsérni lehet érte, mert nagyon jól oldotta meg a feladatot.

24 csapat indított váltót, de nem 800-as futók alkották a csapatokat és nem is 14 évesek. Szóval fantasztikus kis fiúcskák.
800-on Simon Áron (2:11,38 mp) és Pálmai Levente (2:14,83 mp) nagyon jól futottak szerintem, egyéni csúcsokat csináltak.


Jó kezdet volt a jövő évi váltó OB-ra. Majd rákészülünk kicsit, remélem, Imre bácsi engedi.


Csuhai Peti 100 m-en 11,44 mp-es egyéni csúccsal (ez nem volt hátszeles), 300 m-en pedig 36,19 mp-es egyéni csúccsal nyerte a versenyt.

Óriási futás volt mindkettő. Persze kicsit izgulok is, remélem még nem lőttük el az egész "puskaporunkat", a bajnokságon erre még rá kellene tenni egy kicsit. Szeretném, ha sikerülne javítani az eredményeken.

Köszönöm a munkátokat, a faliújsággal és honlappal, sokat dolgoztok rajta és nagyon klassz dolog. Szerintem Petinek ez sokat segítette az eredményei javulását.
Annak idején1973-74-75 Veszprémben, mikor jól szerepeltem minden verseny után kiraktak a képújságra és villanyújságra. Szerepeltem heti szinten a Veszprémi Naplóban, szóval így serkentették a sportolókat, hogy elismerték a munkájukat. Szerintem az az érdektelenség, ami mostanában van, is hozzájárul a sport visszaeséséhez. Csak a focistákról írogatnak. Mikor 4 ifi. bajnokságot nyertem még atlétákról is szóltak rövid cikkek. Engem is meginterjúvoltak, a nagy NÉPSPORT-ban, de Béláról is volt cikk és Deák Nagyról is. Szóval ez is egy " doppingszer"ami pedig teljesen legális, mégsem élünk sokszor vele.
HÁLA A BEAC-nak itt másként működnek a dolgok. Köszönöm, hogy ide tartozhatom, tartozhatunk Petivel közétek. Jó itt a nehézségek ellenére is.

 

Németh Ilona

 

A fent felsoroltak mellett dicséret illeti a 13 éves Göllény Zsombort, aki a 800 méteres síkfutásban szintén jól helytállt az idősebbekkel szemben.
A lányokat Szabó Evelin képviselte 800 méteren és javított a Budapest Bajnokságán elért idején.
3000 méteres síkfutásban legifjabb versenyzőnk, Hajdú Bendegúz élete első serdülő versenyén kitartóan gyűrte le a távolságot.
Leány gyaloglásban a Südi Anna, Molnár Zsófia, Benczik Viktória és Dávid Patrícia alkotta csapatunk derekasan helytállt és több mint 2000 pontot gyűjtött.

 

Richter László


Vissza a hírekhez