ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Éjszakai futás


Az idei nyárbúcsúztató éjszakai futásnak új szponzora lett, e miatt az előző években megszokott útvonal is jelentősen megváltozott. Azonban a napokban Budapesten zajló Triatlon VB miatt az utolsó pillanatban még ezen az útvonalon is változtattak, így végül kb. egy 6,3 km-es távon indultak versenyzőink.

A rajt után az élboly a kivilágított Lánchídon át vágtázva hamar elszakadt a 4100 fős mezőny többi részétől, köztük néhány BEAC-os versenyzőnkkel. Csere Gáspár kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a végsőkig harcban volt a dobogóért, végül a 4. helyet szerezte meg 19:23-as idővel.

Utána nem sokkal következett Kriván András és Muzsnay Péter, akik jó csapattársként holtversenyben értek célba a 12.-13. helyen. Péter az edzői utasítást megtartva kissé visszafogottan futott a 2 hét múlva esedékes maratont szem előtt tartva. Azonban egy egyenletesen gyors tempót biztosítva végig húzta magával Andrist, mind a ketten egyéni csúcsot értek el (21:14).

A női versenyben az előkelő 5. helyet szerezte meg Ferenc Kata. Kata elmondása szerint nagyon szereti az utcai versenyeket.

Pávai Barna és Comanescu Eliana a múlt hétvégi első utcai versenyük után ismét rajthoz álltak, ez volt eddigi leghosszabb távú versenyük, amit szépen teljesítettek. Eliana egy segítőt is kapott Bakcsi Annamária személyében. Sportszerű tett segíteni csapattársainkat.

 

Muzsnay Péter

 

Vissza a hírekhez