ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Gerendási Eszter a világcsúcstartó nyomdokaiban

 

A 23. alkalommal megrendezett rangos nemzetközi gyaloglóversenyen, az Ipoly Gyalogló Gálán Gerendási Eszter fantasztikus eredményt ért el a nők 10 kilométeres versenyében.  Eszter idén immáron harmadik alkalommal győzött Balassagyarmaton - nem mellesleg jónéhány percet adva a második helyezett szlovák versenyzőnek. Ez eddig csak olyan nagy sportágbeli egyéniségeknek sikerült, mint a világcsúcstartó és kétszeres világbajnok Olympiada Ivanovának, és a magyar gyaloglósport eddigi legkiemelkedőbb versenyzőnőjének, Rosza Máriának.

A sajnos igencsak mostoha körülmények közt zajló verseny ugyan nem alapozta meg egy jó tempójú, lendületes tíz kilométer hangulatát, ám Eszter már az első kilométer után hihetetlen elszántsággal vetette bele magát a (férfi) mezőnnyel való küzdelembe. A pálya szinte teljesen alkalmatlan volt egy jó idő elérésére (egy gigantikus emelkedő alkotta a kijelölt táv egyharmadát), nem is beszélve arról, hogy a legtöbbeknek a szezon lezárását jelentette ez a megmérettetés, amikor már nincs csúcsformában a versenyző.

Eszter ennek ellenére, végig keményen küzdve az idővel és - versenytárs hiányában - saját magával, mégis egyéni csúcsot ért el, áttörve a 49 percet, ami rendkívül bíztató a jövő évi versenyeket tekintve.

 

Vissza a hírekhez