ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Vize-s-erdülő bajnokság

 

A hétvégi serdülő országos bajnokságon csak a kedvezőtlen időjárási körülmények adtak okot bosszankodásra - nem úgy a fiatal BEAC-osok eredményei.

A legkiemelkedőbb eredményt Csuhai Péter érte el, aki kétszer állhatott dobogón: a 100 métert könnyedén nyerte, nem mellesleg majdnem 5 m/s-os ellenszélben futott egyéni csúcsot (kézi mérés: 11,2). 200 méteren pedig az első méterek megtétele után félő volt, hogy Péter elesik, mivel rosszul volt rögzítve a rajtgépe, de aztán a továbbiakban egy briliáns felfutással a második helyre dobta be magát. 300 méteres gátfutásban pedig 0,05 s választotta el a dobogótól.

3000 méteres leány gyaloglásban a 14 éveseknél hármas BEAC-os győzelem született: a bajnokságot nagy fölénnyel Südi Anna nyerte, a második helyen mögötte Benczik Viktória, majd Dávid Patrícia ért célba, ők is kiváló idővel.


Vetlényi Lili végig szoros küzdelemben volt az országos bajnoki címért, szintén 3 kilométer gyaloglásban, ám az utolsó körben végül az ezüstérem realizálódott számára. Molnár Zsófi a 15 évesek közt a 6. helyezést érte el, Zéman Gergely pedig 5000 méteren egyéni csúccsal negyedik lett.
800 méteren a 15 éves fiúk versenyében Simon Áron a 10. helyezést érte el - még kicsit bátortalan futással ugyan, de mentségére legyen mondva, alig négy hónapja edz.

 

Pálmai Levente az egy évvel fiatalabbak közt a hatodik helyen végzett, Richter Bence pedig nyolcadik lett a futamában.

Kenesei Zsanett

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez