ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

BEAC évzáró - 2010
Egy különleges péntek este

 

Hétfőn kezdődnek a "dolgos" késő őszi és téli hónapok a 112 éves BEAC atlétái és edzői számára, azonban még előtte, péntek este egy hagyományosan kellemes, családias hangulatú évzárón vettünk részt, egy olyan egyesület évértékelésén, ahol minden atléta érték, és minden sportoló számít.


A Talentum Művészeti Iskolában a hely kulturális miliőjéhez híven az évzáró nyitányaként az ifjú atléták színvonalas műsorát hallhattuk és láthattuk.

Fellépett többek közt Kis László, aki gyönyörű magyar dalokat hozott nekünk koboz és gitárkísérettel, Kókai Kata és Bíró Kincső a magyar költészet gyöngyszemeit "vitte színpadra" (Petőfi Sándor: A Tisza; Az alföld). Dávid Patricia a Für Elise-t adta elő zongorán.

A Molnár-lányok pedig a holnapi nemzeti ünnepre való méltó emlékezés jegyében egy Márai-verssel és egy magyar népdallal emelték az ünnep hangulatát.


Ezután egy kis állófogadás keretében elfogyasztottuk a Szűcs Annamária (Kenesei Zsanett édesanyja) és Szabó Imre (egyesületünk vezetőedzője) közreműködésével létrejött vacsorát, illetve némi süteményt, a lelkes szülők és gyerekek jóvoltából.


A díjkiosztás - mint mindig - idén is felettébb színvonalas és ünnepélyes volt, kivétel nélkül mindenki díjjal - kupával, bronzszobrocskával, plakettel vagy karórával (.)- a kezében távozott az ünnepségről.
ezen kívül huszhárom atléta, volt atléta és edző részesült Dr. Nagy György-díjban, egyesületünk egykori kiváló súlylökőjére emlékezendő.  A díjat egy művészi kivitelezésű, a Gellért-hegyi szabadságszoborhoz hasonlító bronz műalkotás testesíti meg, s ezek a kis szobrok tökéletesen formázzák meg fizikai valójukkal azt, amit névadójuk üzenne nekünk: kitartás, munka, figyelem, fegyelem és elkötelezettség.


Kitérő
Kérem a Kedves Olvasót, engedjen meg zárásként némi teljességgel szubjektív eszmefuttatást. Véleményem szerint ennek a kis magyar nemzetnek három (vagyis négy) nagy túlélője volt az elmúlt évszázadban: a magyar államiság, a BEAC és a Gerendási István-Szabó Imre páros (és természetesen ezen "tényezők" közvetlen környezete). Beismerem, ez szörnyen önkényes kijelentés volt, de a valóság szilárd talapzatán nyugszik. Az én igazságom, mert én annak tartom, s aki első hallásra nem hiszi, az néhány alapvető tény ismeretében szintén elismerné.
A magyar állam túlélésért folytatott küzdelmét talán nem kell magyaráznom. A BEAC pedig néhány hete szörnyű válságba jutott (amin az "edzett harcosok" az utóbbi néhány évtizedben már meg sem lepődnek), habár az ezredforduló viharos éveiből eszmélve egyre jobb helyzetbe került - "természetesen" csak az atléták eredményeit illetően. S ha az előbb említett szilárd elképzeléssel és céllal rendelkező vezetőink nincsenek, valószínűleg ez az évzáró sem valósulhatott volna meg. De ők harcolnak, s a kitartásuk nekünk is példát állít.

 

Dr. Bácsalmási Péter-díj:
Kenesei Zsanett

 

Dr. Nagy György-díj:

Bakcsi Annamária
Boross Gábor
Csere Gáspár
Dani Áron
Dohoczki Tamás
Erdélyi György
Ferenc Kata
Gerendási Eszter
Gyurcsó Gergő
Jámbor József
Kenesei Zsanett
Kiss László

Kovács Kinga
Kriván Berta
Kriván András
Mihályfi László
Molnár Zsuzsa
Muzsnay Péter
Németh Ilona
Pásztor Mercédesz
Perjés Fanni
Rózsa Zsófi
Sándor Krisztián

 

Pákai Barnabás-díj:
Pávai Barnabás

 

Az ünnepségen készült képek itt láthatók: Képek

Kiss László előadásáról készült videók: Kormorán Dalok

Kenesei Zsanett

 

Vissza a hírekhez