ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Több szem többet lát

 

BEAC-ELTE sportévnyitó az Eötvös Loránd Tudományegyetemen
2010

Atlétikai szakosztályunk olyan állapotban volt az évnyitó előtt, mint a kisgyerekek, akik érdeklődéssel, izgatottan várják az ünnepi alkalmat, - vajon milyen érdekességeket és meglepetéseket hoz számukra ez a nap?
A tavalyi esztendőben minden képzeletet alulmúlva a hely szellemiségéhez egyáltalán nem méltó ünnepség fogadott bennünket, amelyet talán jobb lett volna nem megrendezni. Abban reménykedtünk, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő. Ebben az évben létszámában sokkal többen voltunk, ez annak is az eredménye, hogy mozgósítottuk atlétikai szakosztályunk tagjait. Bizakodtunk abban, hogy a BEAC legeredményesebb szakosztályának eredményeit közel 30 Országos bajnok, válogatottak, világversenyek résztvevői talán megemlítésre kerülnek. Azok a versenyzők, akik egyesületüknek ilyen eredményeket produkáltak, nagyon kemény, megfeszített, sok lemondással járó munkával értek el,- szembesülniük kellett, hogy ez az évnyitó, talán nem is róluk szólt elsősorban. Az elnöki emelvény mögött ülő vezetők, többször is Eötvös Lorándot idézték, és az Ő elképzelései mentén próbáltak azonosulni, illetve irányt mutatni az elkövetkező évre, illetve évekre. Büszkén említették, hogy a BEAC-ELTE kapcsolata új irányt kapott, jó mederbe terelődött. Sajnos mi, akik a meder szélén állunk, ebből kézzel fogható eredményt még egyáltalán nem érzünk. Az elmúlt közel másfél évben sok esetben nem segítő szándékot, hanem tiltást, sőt sport ellenességet is megéltünk minden napjainkban. Jó kedvünk, és hangulatunk, csak a kiváló eredmények miatt lehetett. Úgy érzékeljük, hogy az ELTÉ-n, valamint a BEAC-on az egyesület vezetőinek nagyon sokat kell tenni, és dolgozni azért, hogy a mostani teljesen rideg, és zord körülmények megváltozzanak. A sportolóknak érezniük kell, hogy a sportvezetők értük vannak, nem fordítva. Nincs közvetlen kapcsolat a vezetés és a sportolók között, pedig ez rendkívül fontos lenne az igazi BEAC-os légkör kialakítása miatt is. Tudjuk, hogy a mai világ nem jó irányba halad, de ez ellen folyamatosan kell küzdenie azoknak elsősorban, akik gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoznak. Ezen a rendezvényen az a felemelkedett ünnepi hangulat is hiányzott, amely egy ilyen nemes nap értékének kellene lennie. Sajnos ezt a helyzetet tetézte a BEAC egyetlen atlétikai olimpiai bajnokának köszöntésekor az elhibázott olimpiai város megnevezése, valamint Dr. Nagy György nevének elkeresztelése. Ezek nagyon érzékenyen érintettek minket. A beszámolók, és értékelések a jövőkép szempontjából semmilyen konkrétumot nem jelentettek számunkra. Azt is meg kell jegyeznem, hogy bizonyos tények csúsztatásával félre tájékoztattak embereket. Elképzelhető, hogy a mi elvárásainkat nagyon magas szintre tettük, de nem tehetjük másképpen, hiszen a sportolóinkkal szemben is ezek a követelmények. Az igaz, hogy sokkal többen voltunk az idén, de ez nem azt jelenti, hogy 30-40 perc alatt felületesen lebonyolításra kerülő eseményt emiatt jobbnak lehet nyilvánítani, mint az előzőt.
Reményeink szerint az elkövetkezendő év már kézzel fogható változásokat hoz az ELTE és BEAC 112 éves hagyományainak megfelelően!

BEAC atlétikai szakosztály vezetősége

 

Vissza a hírekhez