ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

XIV. Beigli futás


2010. december 26., Vasárnap 11:20 (4 km, 14 év felettieknek)
Szervező: Zöldgömb Sport Klub és Óbudai Futókör
Helyszín: Bp. III. ker. Fő tér, Óbuda - Békásmegyer Polgármesteri Hivatala előtt.
Útvonal: Fő tér - Laktanya utca - Folyamőr utca - Matróz utca - Harrer Pál utca - Fő tér


Karácsonyi hangulatban került megrendezésre december 26-án délelőtt a XIV. Beigli-futás. A verseny rajtja és célja Óbudán volt, a Fő téren, a Polgármesteri Hivatal előtt. A rendezvényen több BEAC-os versenyzőnk is részt vett. A 14 év felettieknek 4 km-es távot kellett teljesíteniük, ez két 2 km-es kört jelentett. A mínusz 2 fokban, hóesésben, szélben nem könnyű jól teljesíteni.

A csúszós, havas úton a megszokott versenytempóhoz képest csak kissé visszafogottan lehetett futni. A rajt után rögtön szétszakadt a mezőny, kialakult egy két fős élboly, ahol ott tudhattuk fiatal BEAC-os tehetségünket, Csere Gáspárt. Gazsi a rajt előtt elmondta, hogy eddigi versenyzői pályafutása alatt még sohasem versenyzett karácsonykor. Most ezt is kipipálhatja. Nem kockáztatott feleslegesen, így is szoros küzdelemben, csupán egy lépéssel maradt le a győztes Ott Balázstól. A körülményekhez képest kiváló, 13 perc 5 másodperces idővel értek célba a 4 km-es távon.

A női mezőnyben indult Ferenc Kata. Ő szintén a második helyen végzett. Kata az utcai versenyeken rendre az élmezőnyben ér célba. Idén több kiemelkedő eredményt tudhat magának. Csak így tovább!

Richter László, senior korú versenyzőnk a mezőny első harmadában ért célba 17:24 perces idővel.

Gratulálunk, és további (futásban gazdag) kellemes ünnepeket kívánunk minden résztvevőnek! Sok sikert a jövő évi versenyekhez is!

 

Muzsnay Péter

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez