ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Országos csúcs és biztató eredmények hétvégéje

 

Az idei tél utolsó hétvégéjén rendezték a fedett pályás idény legfontosabb hazai versenyét, a felnőtt bajnokságot a SYMA csarnokban.

A hétvége egyik országos csúcsdöntése egyesületünk kiváló gyaloglója, Kriván Berta nevéhez kötődik. Berta a junior 3000 méteres gyaloglás nemzeti rekordját javította meg 15 másodperccel!!! (régi csúcs: 13:24,2, Berta rekordja:13:09,82). A verseny során végig magabiztosan, egyenletes iramban gyalogolt, s nem hátráltatta az sem, hogy hetek óta sérülésekkel bajlódott.
A gyaloglás hagyományosan egyesületünk legsikeresebb szakágai közé tartozik, s a szombati napon sem hazudtolták meg magukat versenyzőink: szintén 3000 méteres női gyaloglásban állhatott a dobogóra, annak is a harmadik fokára Gerendási Eszter.


Filep Sára pedig biztató idővel ért célba az erős mezőnyben.

A férfiak 5000 méteres gyaloglásában Géresi Áron, egyedüli ifjúsági korúként a mezőnyben - idei legjobbját három másodperccel megközelítve - az 5. helyen végzett.

 

Szombat délután az 1500 méterek kerültek még megrendezésre.
A férfiak hét és fél körös versenyében Dani Áron rendkívül sokáig az élmezőnnyel maradva végül az ötödik helyen ért célba, három másodpercet faragva abszolút egyéni legjobbján.
Ugyanebben a számban Boross Gábor a mezőny második felében ért célba.

 

A nők versenyében - a férfiakéhoz hasonlóan - erős iramú verseny alakult ki. Zámbó Réka egyéni csúcsához közel fejezte be a versenyt.

 

Vasárnap a 800 méteren két versenyzőnk, Kenesei Zsanett és Perjés Fanni állt rajthoz. Zsanett egyéni legjobbjához közeli eredménnyel bronzérmet szerzett, Fanni pedig abszolút egyéni csúccsal a 8. helyen végzett.

 

A magasugró Pásztor Mercédesz továbbra is kiváló formát mutat, a felnőtt bajnokságon holtversenyben a harmadik helyen végzett (azonos eredménnyel állhatott a dobogó harmadik fokán egyesületünk magasugróedzőjének, Jámbor Józsefnek KSI-s tanítványa, Kiss Anna).

 

A bajnokság utolsó távfutószámában, 3000 méteres síkfutásban indult Ferenc Kata és Dani Áron. Áron végig meggyőzően versenyzett, ám a végelszámolásnál már kiütközött az előző napi kiváló futás utáni fáradtsága, de így is a negyedik helyen végzett, egyéni csúcsától alig két másodpercre. Ferenc Kata élete első felnőtt versenyén szintén szépen helytállt.

  


A verseny képgalériája itt érhető el: Képek


Vissza a hírekhez