ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Olimpiai Reménységek Versenye

 

A BEAC ifjú atlétái az elmúlt hétvégén nemzetköz felkészülési versenyen vettek részt Pozsonyban.

Elsőként rövidtávfutóink léptek színre, aki közül Csuhai Péter 60 m-en elért 7,24 másodperces eredményét illeti dicséret. Péter ezzel a legjobb ifjúsági korú versenyző volt és összesítettben is a 6. helyen végzett.

A lányoknál ugyanezen a távon Torma Evelinnek szurkolhattunk, aki 8,63 másodperces idejével összesítésben a nagyszámú résztvevőből álló mezőny első felébe került.


A középtávú futószámok időbeosztása nem volt szerencsés. A versenyzőknek 5-6 órán keresztül kellett várakozni az alig-alig fűtött csarnokban. Ennek ellenére a lányok közül 800m-en Kenesei Zsanett magabiztos futással, 2:13,27 idővel összesítettben az első lett, míg Perjés Fanni futamát megnyerve a 6. pozíciót szerezte meg.


1000 méteres női síkfutásban Balog Evelin az igen előkelő második helyen ért célba 3:11,71-es időeredménnyel. Ezen a távon Richter Dóra a mezőny legfiatalabbjaként, élete első nemzetközi versenyén a középmezőnyben végzett.

1500 méteren Ferenc Katalin képviselte a BEAC csapatát, aki egyenletes tempójú, magabiztos futással az értékes második helyet szerezte meg.


A fiúknál 800 méteres síkfutásban Dohoczki Tamás az 5., Sándor Krisztián a 8. lett, míg a rövid kihagyás után visszatérő, serdülőkorú Göllény Zsombornak a mezőny második harmadába sikerült beverekednie magát.


A nap záró számában,a 2000 méteres férfi síkfutásban Kriván András ötödikként futott a célba 6:04,43-as idővel.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek!

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez