ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Olimpiai Reménységek Versenye

 

Szeretném a csoportom teljesítményét az elmúlt 3 verseny alapján röviden összefoglalni :

A Budapest Felnőtt Bajnokságon indultak a fiúk először,ahol Csuhai Peti mindjárt hatalmas egyéni csúcsokkal mutatkozott be a felnőttek mezőnyében, mint első éves ifi  versenyző! 60 m-en az előfutam során egyből 7,21 mp-re javította a tavalyi legjobbját, melyet a döntőben tovább javított 7,10 mp-re,ami összesítettben a 10. eredmény volt. Saját korosztályában pedig ezzel kimagaslóan az első volt, ami szerintem nagyobb visszhangot is kaphatott volna! 200 m-en a második futamban indulva, erős ellenfelek mögött 3.ként ért célba óriási egyéni csúccsal (22,78 mp) ami a szabadtéri idejénél is sokkal jobb (kint 23,10 mp volt az eddigi egyéni csúcsa). Összesítettben 6. idő, a magyarok között a 4. idő és saját korosztályában szintén a legjobb eredmény!

A Csepel-ből átigazolt fiúk, Meskó Márk 60 m-en 8,10 mp-el ért célba, Szűcs Ricsi 400 m-en 57,07 mp-et futott. Több mint 40 perces csúszással indították a futamát 14.futamba volt beosztva. A folyamatos melegítés elvette az erejét. Sajnos a nagy igyekezet mindkét versenyző eredményeit rontotta, mivel nagyon akartak bizonyítani a BEAC-nak. Sajnos Ricsit még mindig a Csepelhez írták be, hiába javíttattam ki kétszer is. Szűcs Ricsi így ezt az eredményt, amit 400 m-en futott, még Csepeliként teljesítette. Az ELTE tanulója, Bende Imi szintén hatalmas egyéni csúccsal mutatkozott be, mivel 60m-en 7,40 mp-el ért célba.

Pozsonyba sikerült a MASZ központi buszával kijutnunk. Itt már Torma Evelin is versenyzett. Eddig sok problémája volt. Kisebb húzódása, ami még sokkal korábban keletkezett, nem nagyon akart rendbe jönni, illetve többször alattomosan vissza-visszatért, de végre már kipróbálhattuk versenyen is. Szerencsére nem lett baj belőle. 60 m-en állt rajthoz., ahol első futásra 8,63 mp-et, második futásra pedig 8,56 mp-et ért el. Ezzel az összesített versenyben, saját korosztályában 11., a magyarok között pedig 6. helyet szerzett. Csak gratulálni tudok,mivel,nagyon "nyögve - nyelősen" tudtunk felkészülni, az örökös combérzékenység miatt. Megúsztuk sérülés nélkül,ennek örültem legjobban.Csuhai Peti folytatta előző heti jó szereplését. 60 m-en első futása alkalmával 7,24 mp-es idővel 6., második futásával pedig 7,15mp-et ért el és az előkelő 3.helyen ért célba. Az összesített eredmények alapján, alig 3 századra lemaradva a 3 évvel idősebb győztes mögött. Saját korosztályában itt is elsőként ért volna célba, szóval kicsit több figyelmet aphatna MASZ szinten is, de ez egy másik dolog.Innen szép a VB-re kijutni, igaz Peti??!!!

Meskó Márk 60 m gáton első futásával 9,54 mp-et ért el, ami a 16.helyre volt jó. Második futása, ami sokkal jobban sikerült (a mozgását tekintve) 9,56 mp és ezzel az eredménnyel összesítettben a 11. magyar saját korosztályban 6. helyet ért el. Gratulálni lehet ezért a teljesítményért, mert végig futotta és nem ugrálta a gátat! Ezt már nevezhetjük gátfutásnak,de rengeteg javítani való van még. Ez a futás a jövőt tekintve bíztató volt.Szűcs Ricsitől az előző versenyt látva egy dolgot kértem: Legyen szíves és ne akarjon semmilyen nagy dolgot véghezvinni, csupán arra figyeljen, hogy a mozgása maradjon rendezett. Ne erőlködjön, és Ne akarja a menőkkel felvenni a versenyt, mert akkor megint belegörcsöl fél távnál. Ezt a csúszások ellenére elég jól megoldotta,,de az ideje most csak 57,35 mp-re sikerült. Nekem ez a futás jobban tetszett, mint az előző heti. Ezzel az idővel a magyar saját korosztályban 11. lehetett volna. Sajnos éppen ebben az évben az ifik nagyon sokan választották a 400 métert, ezért Ricsinek nem lesz egyszerű dolga.

Míg mi ,Pozsonyban versenyeztünk, ELTE-s tanítványom Bende Imi az FTC versenyén indult 60 m-en és kézi méréssel az igaz,de elmondása szerint 7 mp-en belüli idővel ért célba. Sajnos a MASZ honlapra még nem tették fel az eredményeket, annyit azért megtudtam a szervezőktől, tényleg
futottak ilyen időt. Imitől, Petihez közelítő eredményt várok. Szerintem ez meglesz. Bárcsak lenne több ELTE hallgató a csoportomban. Megmutatnánk, léteznek sprinterek is a BEAC-ban. Nem csak mutatóban, néhány" fecske",bár az igaz,hogy "egy fecske is csinálhat nyarat". Erre készülök, és remélem, tovább bővül a létszám, mert egyre jobban kell szerepelni, megmutatni,hogy így is lehet,ilyen nehéz körülmények között is van atlétika, még ha a MASZ vezetés nem nagyon támogatja az egyesület munkáját.


"AZÉRT IS OTT LESZÜNK MINDEN KILOMÉTERKŐNÉL!!!!!!"

Bécs:
A verseny egy fantasztikus csarnokban a DUSIKA HALLE-ban került lebonyolításra. 33 országból érkeztek versenyzők. Az elit kategóriától a fiatal serdülőig minden korosztály képviseltette magát. Jó hangulatvolt, sok magyar indulóval és számunkra kellemes kezdéssel, mert Deák Nagy Marcell mindjárt a második futamban, okos taktikázással egy klassz országos junior csúcsot ért el 400 m-en. 47,01 mp-es ideje a 3. helyet jelentette. Jó kezdés után jó folytatások, hiszen a magyar versenyzők közül többen érték el idei legjobbjukat, és kis tanítványaim is ennek megfelelően fel voltak lelkesedve. Egyénileg utaztunk Torma Miki és Szűcs Ervin tett egy nagy szívességet és kivitte a kiscsapatomat. Nagyon örültem, mert igazán itt teljesítettek a legjobban a versenyzőim és nagyon jó volt látni, mennyire drukkolnak egymásnak, segítik egymást.

Torma Evelin 60 m-en elért 8,54 mp-es ideje korosztályos összesítettben 4., a magyar korosztályosban pedig a 2.helyre volt jó! 200 m-en 28,73 mp-es idővel kissé fáradtan ért célba, de NEM FÁJT A LÁBA! Hurrá egy jó versenynek örülhettünk. Korosztályában az összesített eredmények alapján a 17. Az összes induló 58 fő volt. Szóval szerintem nem rossz!

Meskó Márkot és Szűcs Ricsit 200 m-en indítottam, és annyit kértem tőlük, hogy a maximumot hozzák ki magukból, mintha edzésen futnának. Tudom, hogy egyébként elgörcsösködték volna, Így viszont mindketten,a szabadtéri legjobbjukhoz közeli időt futottak. 71 induló közül Ricsi 25,41 mp-el a korosztályában 17., magyar korosztályos 9.helyet. érte el. Márk pedig 26,09 mp-el közvetlen Ricsi után a 18. és 10. idővel ért célba. Láttam végre küzdeni a helyezésért Márkot. Ricsit pedig végre felszabadultnak láttam futás közben. Jól helyt álltak és nagyon örülök teljesítményüknek. Jó kis csapatom alakul.

Petit direkt a végére hagytam, mert a kitűnő 60 m-en futott 7,11 mp-es idő a 75 induló között a 28. lett. Saját korosztályában az összesítettben is 1. lett volna, de saját futamában is az 5.nek ért be. Sajnálom,hogy nem akarnak észrevenni bennünket,de azt hiszem, egy nagy eredménnyel meglepünk mindenkit a nyáron és akkor majd ,megtanulják ezt a nevet is a MASZ-ban!
A baj ezután következet: Sajnos belázasodott, mire a 200 m futamai kezdődtek, így erről lemondtunk. A legnagyobb ellenfelei, az Ő Bp. Bajnokságon elért idejénél nem futottak jobbat. Szóval nem ért minket - a visszalépés miatt - "hideg zuhany”. Ezért azt gondolom, köszönettel tartozunk az "égieknek"is. Sajnos a betegség sosem jön jókor. Talán már a 60 is jobb lehetett volna. Találgatni nem szeretnék, gyógyulgatunk és újból "felvesszük a kesztyűt, aztán jöjjön, aminek jönnie kell.
Összességében elégedett vagyok. Jó kis csapat csak ennyit érzek, aztán majd még alakulgatunk.

Szép napokat.

 

Németh Ilona

 

Vissza a hírekhez