ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Csere Gáspár egyéni csúccsal
2. a félmaratonon

 

Az áprilisi szeszélyes időjárás kegyes volt a kismaraton országos bajnokság indulóihoz - a Borsod megyei Encsen egy hangulatos, kisebb-nagyobb rendezési kavarodásokkal tűzdelt, izgalmas versenyeknek lehettek szemtanúi a jelenlevők.
BEAC-os szempontból két versenyszámban volt érdekeltségünk: a férfi juniorok félmaraton, és az ifjúsági lányok 10 kilométeres versenyében.

Csere Gáspár, kiváló formáját hozó hosszútávfutónk egyéni csúccsal a 2. helyen végzett korosztályában a 21 kilométeres távon. Gazsi így emlékezett vissza a versenyre:
- Alapvetően elégedett vagyok a teljesítményemmel. 1:10:02-t futottam, bár szerettem volna 70 percen belülre kerülni, de ez most nem sikerült. A verseny 10 kilométerig rendkívül gyors volt - köszönhetően annak is, hogy viszonylag sík terepen tettük meg a táv első felét, aztán 10 és 15 kilométer közt emelkedők és lejtők szórták szét kissé a mezőnyt. Ekkor szakadtam le az élbolytól, ahol a későbbi győztes is futott. Ez a tempóváltásom teljesen tudatos volt, úgy éreztem, ha kissé visszaveszem a sebességet, könnyebben fogok tudni hajrázni. 18 kilométer környékén elkövettem azt a hibát, hogy nem frissítettem, s ez némileg negatívan befolyásolta a verseny további menetét. De a táv végén szerencsére meg tudtam újulni, és tartottam a 2. helyemet.  


Ferenc Kata
élete első kismaratoni bajnokságán szintén bizakodásra okot adó idővel ért célba (45:23). Kata a verseny után a következőket mondta:
- A versenyhelyzet elég szokatlan volt számomra, mivel ez volt az első hosszútávú bajnokságom. Nagyjából 2 kilométer után kezdtem magam jól érezni, és vittek a lábaim. egészen a 4. körig (8 kilométer), ami után, túlesve a holtponton viszonylag erős hajrával értem a célba. Nagyon tetszett a verseny, sokkal jobban, mint az eddigi rövidebb mezei versenyek és pályán futott 3000 méterek. Sok ilyenen szeretnék még indulni.

Mindkét versenyző Szabó Imre, a 112 éves BEAC vezető edzőjének tanítványa.

 

A verseny képgalériája itt érhető el: Képek

 

Vissza a hírekhez