ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

 

Első X2S Arena Plaza Urban Cross futás

 

Április 24-én, szombaton a BEAC néhány atlétája egy különleges versenyen vett részt. A X2S URBAN CROSS versenye igazi újdonság a sport és a szabadidő világában. Az extrém  terepversenyeket szelídíti meg és hozza közel azokhoz, akiknek kevés lehetősége van kijutni a szabadba. Az URBAN CROSS egyrészt családi verseny, ugyanakkor a profi atlétáknak is különleges alkalom bizonyítani sokszínűségüket, hiszen ilyen pályán még nagyon kevesen álltak rajthoz.

A 20-22 fős meghívásos VIP futamban 6 BEAC-os atléta vett részt:
Dani Áron, Boross Gábor, Gyurcsó Gergő, Czabán Máté, Dohoczki Tamás és Muzsnay Péter.A verseny az Aréna Plaza körül zajlott, egy emelkedőkkel, lépcsőkkel tarkított pályán. A VIP futam számára a verseny egészen különleges volt: 4x1 kört (1 kör kb. 2 km-es volt) kellett teljesíteni, körönként 5 perc szünettel (az első célbaérkezőhöz képest 5 perc). Minden körben az utolsó 3 futó kiesett.
Az első 3 futamot egy etióp atléta (Feyissa Mossissa) nyerte meg, igen fölényesen, bár a taktikája nem bizonyult eredményesnek, ugyanis a legjobb futók számára az elsődleges feladat a döntőbe jutás volt, és nem a selejtező körök megnyerése. A BEAC-osok közül 3-an jutottak a döntőbe: Dani Áron, Boross Gábor és Gyurcsó Gergő. A mezőny igen erős volt, ugyanis sok elit atléta vett részt a versenyen: pl. Gregor László, Szabó Imre, Rezessy Gergely, Pelsőczy Attila, Rajnai Tamás.

A döntő futamban igazán erős iramot futottak, kemény csata alakult ki. Boross Gábor az 6. helyen ért be, nem sokkal lemaradva a végül 5. helyen végző etióp futó mögött. A verseny győztese pedig DANI ÁRON lett! Áronnak jól jött az utolsó körben a pályaversenyeken szerzett gyorsasága, és az akadályfutó képességei is előnyére váltak. A dolog pikantériája, hogy begipszelt kézzel tudott diadalmaskodni. Gratulálunk!

Az elit futóverseny eredménye:

1, Dani Áron, BEAC 6:44
2, Szabó Imre, Vasas 6:47
3, Rezessy Gergely, Vasas 6:50
4, Soós Dániel, Bp.Honvéd 6:57
5, Feyissa Mossissa, Békéscsaba AC  7:12
6, Boross Gábor, BEAC 7:14
7, Stépán Zsolt, Mac 7:18
8, Pelsőczy Attila, X2S Kona Team 7:28
9, Gregor László, Békéscsaba AC  7:33
10, Rajnai Tamás, BHSE 7:35
11, Khoór Bence, BHSE 7:55
12, Gyurcsó Gergő, BEAC

 

Vissza a hírekhez