Meggyőző idénykezdés feketé(be)n fehéren

 

Kiváló eredményekkel és elszánt versenyzéssel kezdték meg idényüket a BEAC-os versenyzők a SYMA csarnokban az év első fedett pályás megmérettetésén. Igazolják ezt a számok is: gyakorlatilag mindenki egyéni csúcsot ért el (formába hozó időszakban!).

A felsorolás elejére kívánkozik Kenesei Zsanett Budapest bajnoki címe. A női 1500 métert közel fél óra késéssel lőtték el, s a versenyzőnők szempontjából abszolút érthetetlenül és méltánytalanul a veterán férfiakkal együtt indították őket. A kellemes, könnyűnek mondható tempóban Zsanett végig könnyedén lépkedett, ám mikor az utolsó körhöz érve egy szlovén versenyző megindította a hajráját, ám ő abban a pillanatban reagált és kérlelhetetlen, visszaverhetetlen hajrával utasított mindenkit maga mögé, egy rendkívüli 200 métert futva. Ideje abszolút egyéni csúcs (4:35,32).A rövidtávfutók közül kiemelném Csuhai Péter teljesítményét, aki 60 és 200 méteren szintén egyéni csúcsot futott, mindkét távon a legjobb helyezést elérve korosztályában. 60 méteren továbbá szépen mutatkozott be Meskó Márk, illetve 400-on Szűcs Richárd.

A férfiak meglehetősen erős 1500-as mezőnyében Dani Áron a táv feléig magabiztosan ment az élbollyal, ám a felkészültségéhez mérten kemény iramot nem bírta végig, ám így is az 5. helyen végzett.

Maradva a középtávfutóknál, a 800 méter indulói körében is meggyőző versenyeket láthattunk. A nők versenyében Perjés Fanni a legerősebb futamban az abszolút negyedik helyen ért be, s bár egy török versenyző nagy iramot diktálva kissé szétzilálta a versenyt, Fanni az üldözőbollyal lépést tartva végig versenyben maradt a dobogóért.Balog Evelin élete első fedett pályás versenyén szabadtéri egyéni csúcsát 4 másodperccel megjavítva (2:22,21) a második helyen ért be futamában, s bár bátortalanul kezdte a versenyt, a végére „megtalálta a hangját” és a táv második felére újult erővel indult az első helyen futó győri versenyző nyomába. Evelin egyébként a mezőny legfiatalabbjaként összesítésben az előkelő 8. helyen végzett.

Még mindig 800-asoknál, a férfiak versenyében is volt néhány megemlítendő pillanat. Dohoczki Tamás az egyik kiemelt futamban az erős iramot jól bírva, egy elszántan megfutott utolsó száz méterrel bőven két percen belül ért célba (1:58,58), Sándor Krisztián pedig szintén frissen, magabiztosan hajrázott és futamgyőzelemmel került szintén 2 percen belülre (1:59,56).A fiatalabbak közül Richter Bence és Simon Áron is igencsak jól helytállt, Bence egyenletes, jó iramú versenyben javított egyéni csúcsot, Áron pedig ugyan eléggé elfáradt a táv második felére, de az ő neve mellett is egyéni legjobbja áll.A kis csúszással kezdődő gyalogló versenyben a mezőny legfiatalabbjaként Südi Anna kiváló tizenöt körös versenyt mutatott be. Két percet javítva egyéni csúcsán, a harmadik helyen végzett, s jól látszott gyaloglásán, hogy még van hova építkezni…

A versenyen ez idénykezdetnek megfelelően nagyszámú atléta vett részt, meglepően sok jó külföldi atlétával együtt.