Történelmi (félmaraton) mérföldkő – Kriván Eb-résztvevő

 

Nagy jelentőségű és igencsak emlékezetes sporteseménynek lehettek ma szemtanúi a Budapest szívébe látogatók: a T-Home Vivicittá versenyek történetében először rendeztek félmaratoni távon versenyt, amit (s ezt nem kis büszkeséggel jelenthetjük ki) Csere Gáspár személyében BEAC-os távfutó nyert!


A 21 kilométeres versenytáv teljesítése azonban közel nem folyt le ilyen egyszerűen, mivel a mostanában jellemző rendkívül szeles időjárás nehezítette a versenyzők dolgát. Mi több, Gazsi az első méterektől kezdve a saját iramát futotta, egyedül küzdött az elemekkel, közel 8 kilométeren keresztül a tájfunszerű széllökések voltak a legnagyobb ellenségei.
Végül Gazsi egy finn futó előtt (akiket Paavo Nurmi és a XX. század első felének kiváló finn közép- hosszútávfutói után mindig hatalmas dicsőség megelőzni) közel két perces előnnyel ért célba, egyéni csúcsától (a nem túl ideális körülmények ellenére) alig fél perccel elmaradva. Eredményével végérvényesen beírta magát a Vivicitták és az elkövetkező félmaratoni versenyek történelemkönyvébe.


Hozzá kell tennünk egyben azt is, hogy Gazsi (eddigi eredményei alapján is) az egyik legtöbbre hivatott fiatal magyar hosszútávfutó, aki képességei és elhivatottsága folytán egy kiváló maratoni eredményt érhet majd el a későbbiekben.
 
Egy másik fantasztikus BEAC-os teljesítményről kell még szót ejteni: a múlt heti Margit-szigeti 5000 méteres versenyen Kriván Andris kerettagja lett annak a junior válogatottnak, mely a jövő heti Európa-bajnokságra készül.
A hétvégén pedig Andris Somogyszíren teljesítette a kijutás további követelményeit egy szabvány duatlon versenyen is, így már biztos indulója a jövő heti, az írországi Dublin mellett megrendezésre kerülő Junior Duatlon Európa-bajnokságnak!
Andris e hétvégi eredménye külön figyelemreméltó, tekintve, hogy a korosztályában 2., a felnőttek közt pedig az előkelő 6. helyen végzett.

Andris és Gazsi is egyaránt Szabó Imre tanítványai.

  Andris és Gazsi is egyaránt Szabó Imre tanítványai.

 

Kenesei Zsanett

Igazgató