Minimaraton és félmaraton

 

Április 13-án, szerdán egy csapat ELTE-s, köztük Csere Gáspár megrendezték a IV. ePDF, Duatlon és Futófesztivál elnevezésû versenyt. Az ePDF az esti Polythlon Dunaparti Félmaraton elnevezést takarja. A duatlon 1,5 km futást, 4,5 km biciklizést és 500 m futást, míg a futófesztivál 3,5 km futást jelentett. Az idõ nem volt kegyes, így a sportolóknak nem csak a távval, de a széllel is küzdeniük kellett. A félmaratonon Richter László 1 óra 31 perces idõvel ért célba. Nekik a Duna parti bicikliúton kellett 10 és fél kilométert futniuk, majd vissza ugyanennyit. Laci õsz óta nem futott 12-13 km-nél hosszabb távot, s ezt most saját (óvatos) várakozásán felül teljesítette.


A minimaratonnak is nevezett 3500 méteres távon nagy létszámban indultak BEAC-os futóink szépen teljesítették a két és fél kört. A kiskörnek nevezett 1400 méteres kört kellett kétszer futniuk, majd az épületen át érkeztek a régi BEAC rekortánján felállított célba. Ezen a távon a lányok közt harmadikként Richter Dóra, másodikként Jánosi Lilla, elsõként Ferenc Kata (12’ 37”) érkezett célba jó futással. A sors úgy hozta, hogy a felnõtt versenyben és a 18 év alattiak versenyében is õk álltak a dobogón. Jánosi Lilla, Ferenc Kata, s a szintén rajthoz álló Kókai Kata, délelõtt Gödöllõn a Mezei Országos Diákolimpián vettek részt. Ugyanezen a távon, a 18 év alatti fiúk között Zéman Gergely végzett a második helyen. A felnõtt férfiak versenyében Gresits Iván negyedik lett. Mindketten erõs iramot tartottak a táv végéig.

A verseny lebonyolításában felvezetõ biciklisként Kriván Andris vett részt. A pályát biztosította Simon Áron, Richter Bence és Végvári Ádám.

A verseny lebonyolításában felvezetõ biciklisként Kriván Andris vett részt. A pályát biztosította Simon Áron, Richter Bence és Végvári Ádám.

 

Ferenc Katalin

Igazgató