Balog Evelin és Csere Gáspár 2. helyezést ért el a 4300 főt felvonultató EDF Éjszakai futáson

 

 

Szeptember második hétvégéjén este 8 tájban szokásos ünnepi fényébe öltözött Budapest, s alig egy óra múlva, tűzijáték füstjéből gomolygott ki az éjszakai futóverseny több ezer fős mezőnye Széchenyi Lánchídján. A verseny végeredményéről annyit, hogy a 6 dobogós helyből (3 férfi, 3 nő) kettőt BEAC-os futók szereztek meg. A férfiak versenyében második helyen végzett Csere Gáspár, a múlt heti félmaratoni országos bajnokság utánpótlás bajnoka, a nők között pedig szintén második helyezést ért  el a még serdülő korú Balog Evelin.Gazsi imponáló, okos versenyzést mutatott be, s csupán az utolsó néhány 100 méteren maradt le alig 20 méterrel a későbbi győztes békéscsabai futótól. A múlt heti 21 kilométer ellenére Gazsi végig frissen, koordináltan futott, s remek idővel ért célba az 5,6 kilométeres távon.Evelin ugyan csak edzés jelleggel indult a versenyen, mivel fő versenye a két hét múlva esedékes korosztályos magyar bajnokság lesz, így némileg meglepetést szerzett dobogós helyezésével még számunkra is. Evelin rendkívül bátor kezdéssel, mégis jó erőbeosztással, korosztályából toronymagasan kiemelkedve az abszolút 2. helyen végzett.


A nők közt Kriván Berta, válogatott gyaloglónk szombat éjjel megcsillogtatta futótehetségét is, s csupán kevéssel maradt le a dobogóról, az előkelő 4. helyen futott át a célvonalon. Az első 10 nő között ért célba továbbá Ferenc Kata, Südi Anna és Bajnok Sára is, s a rövid távollétből visszaérkező Perjés Fanni is példaértékűen teljesítette a távot.

A férfi mezőnyben már pihenőjüket töltő középtávfutóink is rajthoz álltak: Boross Gábor az erős férfi mezőnyben a 7. helyet szerezte meg, s Dohoczki Tamás és Gyurcsó Gergő is végig jó iramot futott.


Rajtuk kívül Pávai Barna és Eliana, Muzsnay Péter, valamint Kriván Gergő is részt vett az esti megmérettetésben, szintén kitűnő eredménnyel.

Kenesei Zsanett