Gyermek Budapest Bajnokság

 

Nyáriasan meleg idõjárás és hatalmas gyereksereg fogadott minket a Honvéd Iharos Atlétikai pályáján. A nevezések intézése és a kiváló minõségû, új „E” betûs trikók kiosztása után elkezdõdött az év egyik legfontosabb megmérettetése a gyermekkorosztályúak számára. Az elsõként rajtoló 2000-res születésû Király Adél friss igazolásunk, hiszen három hete még a Budafok egyesületét képviselte Bartha Attila (volt BEAC-os bajnok gátfutó) edzõ csoportjában. A mai napon már Németh Ilona irányításával, BEAC-osként elõször, kiválóan mutatkozott be. A 60 és 300 méteres síkfutásban elsõ helyezést ért el, míg a 4x200 méteres váltó egyik legerõsebb embereként harmadik lett.



Adélnak - Ica néni együttmûködésével - kívánunk egy nagyon sikeres pályafutást.

További indulóink 300 méteren:

    • Donkó Dávid (2000) 2.
    • Dani Péter (2000) 3.
    • Sófalvi Dániel (1999)
    • Pop Leonardo (1999)
    • Görgényi Anna (1999)
    • Kaed Nóra (2001)

Mindnyájan bátor futással egyéni csúcsot értek el.
800 méteren a 2002-ben születettek kategóriájában Gremsperger Emma az elsõ métertõl kezdve erõs iramot diktált, amit a többiek nem bírtak, így óriási (60 m-es) fölénnyel rajt – cél gyõzelmet aratott. Penziás Tamara (2001) szépen, lendületesen futotta a távot, a végére azonban sajnos elfáradt, s így a második helyet szerezte meg.
A nagyobb, 1999-es születésû lányoknál Jánosi Lilla igen szép ritmusú, dinamikus futást mutatott be, amivel új egyéni csúcsot és a dobogó második fokát hozta számára.


A 4x200 méteres válónk Görgényi Anna, Jánosi Lilla, Gremsperger Emma, Király Adél összeállításban a harmadik helyet szerezte meg.


Záró számként az 1000 méteres gyaloglást rendezték meg.
A leányok között Molnár Orsolya (1999) az elsõ kõr után kb. 100 méter elõnyt gyûjtött, majd a tempót végig tartva, nagy lendülettel, felszabadult, szép gyaloglással, óriási egyéni csúcsjavítással Budapest Bajnoki címet szerzett.

A fiúk között Dani András (2000) szintén egyéni csúccsal és elsõ helyezéssel zárta a versenyt.

Összességében jó hangulatú, számunkra sikeres verseny részesei lehettünk. Minden rajthoz állónak szívbõl gratulálunk!

Szabó Anikó