Gyermek Budapest Bajnokság

 

Nyáriasan meleg időjárás és hatalmas gyereksereg fogadott minket a Honvéd Iharos Atlétikai pályáján. A nevezések intézése és a kiváló minőségű, új „E” betűs trikók kiosztása után elkezdődött az év egyik legfontosabb megmérettetése a gyermekkorosztályúak számára. Az elsőként rajtoló 2000-res születésű Király Adél friss igazolásunk, hiszen három hete még a Budafok egyesületét képviselte Bartha Attila (volt BEAC-os bajnok gátfutó) edző csoportjában. A mai napon már Németh Ilona irányításával, BEAC-osként először, kiválóan mutatkozott be. A 60 és 300 méteres síkfutásban első helyezést ért el, míg a 4x200 méteres váltó egyik legerősebb embereként harmadik lett.Adélnak - Ica néni együttműködésével - kívánunk egy nagyon sikeres pályafutást.

További indulóink 300 méteren:

  • Donkó Dávid (2000) 2.
  • Dani Péter (2000) 3.
  • Sófalvi Dániel (1999)
  • Pop Leonardo (1999)
  • Görgényi Anna (1999)
  • Kaed Nóra (2001)

Mindnyájan bátor futással egyéni csúcsot értek el.
800 méteren a 2002-ben születettek kategóriájában Gremsperger Emma az első métertől kezdve erős iramot diktált, amit a többiek nem bírtak, így óriási (60 m-es) fölénnyel rajt – cél győzelmet aratott. Penziás Tamara (2001) szépen, lendületesen futotta a távot, a végére azonban sajnos elfáradt, s így a második helyet szerezte meg.
A nagyobb, 1999-es születésű lányoknál Jánosi Lilla igen szép ritmusú, dinamikus futást mutatott be, amivel új egyéni csúcsot és a dobogó második fokát hozta számára.


A 4x200 méteres válónk Görgényi Anna, Jánosi Lilla, Gremsperger Emma, Király Adél összeállításban a harmadik helyet szerezte meg.


Záró számként az 1000 méteres gyaloglást rendezték meg.
A leányok között Molnár Orsolya (1999) az első kőr után kb. 100 méter előnyt gyűjtött, majd a tempót végig tartva, nagy lendülettel, felszabadult, szép gyaloglással, óriási egyéni csúcsjavítással Budapest Bajnoki címet szerzett.

A fiúk között Dani András (2000) szintén egyéni csúccsal és első helyezéssel zárta a versenyt.

Összességében jó hangulatú, számunkra sikeres verseny részesei lehettünk. Minden rajthoz állónak szívből gratulálunk!

Szabó Anikó