3 arany és 3 ezüstérem a Országos Serdülő Bajnokságon

 

A Országos Serdülő Bajnokságon 3 arany és 3 ezüstérmet szereztek atlétáink. A legsikeresebbek gyaloglóink voltak, de futóink és ugróink is kiemelkedően teljesítettek. Nézzük sorrendben a számokat:

A 13 éves leányok mezőnyében Richter Dóra nem csak élete első gyalogló versenyét teljesítette, de 3 km-t is most gyalogolt először. Dóra 4 év középtávfutás után váltott gyaloglásra kevesebb mint 2 hónapja, ezért kissé megszeppenve állt a rajtvonalnál. A startpisztoly elsütése után azonban megnyugodott és belevetette magát a küzdelembe. A harmadik kör végére minden versenytársát leszakította és előnyét a célig folyamatosan növelve nyerte a futamát.

A 14 éves leányok mezőnyében két BEAC-os is indult. Südi Anna és Benczik Viktória egymást végig segítve, a mezőnyből messze kiemelkedve teljesítették a versenyt. Mindketten hatalmas egyéni csúcsot értek el, sikerült 16 perc alatti eredményt elérniük. A versenyt Anna nyerte, Viki pedig csupán 3 másodperccel lemaradva lett második.


Szabó Evelin a 15 esztendősök között határozott, jó iramú, egyenletes tempójú gyaloglással sikeressen fejezte be a versenyt. Elszántsága, akarata új egyéni csúcsot és egy ezüstérmet eredményezett számára.

A fiúk legidősebb serdülő korosztályában Zéman Gergő képviselte klubunkat. Gergő eddigi legjobb 5 km-es idejét mintegy fél perccel megjavítva, remek versenyzéssel a negyedik helyen zárta a viadalt.

A futószámok közül elsőként a legfiatalabb lányok 600 méteres futamaira került sor. Bíró Kincső mindjárt az első futamban indult. 300 méterig az élbolyban haladt, jó eséllyel a futamgyőzelemre. Ekkor azonban egy szerencsétlen ütközés következtében elesett, a mezőny pedig elfutott mellette. Már csak 300 méter volt hátra a versenyből, ezért nem volt esélye befogni versenytársait. Ennek ellenére elszántan iramodott neki és sportemberhez méltóan befejezte a versenyt.

Ugyanennek a számnak a harmadik futamában indult Kókai Kata, aki a rajtól kezdve elszántan tartotta magát a nagyon erős iramot diktáló élbolyban. Sajnos az utolsó kör kezdetén túlságosan belülre került. A többiek bezárták és megtorpanásra késztették, ami kissé kizökkentette a ritmusból. Innen még visszaküzdötte magát ismét a bolyba, de ez felőrölte az erejét és a végére kissé elfáradt a rendkívül erős iram miatt. A 13 éves leányok mezőnyének erejét jól szemlélteti, hogy a győztes idő csak 2 másodperccel maradt el a fiú mezőnyben első helyett szerzett versenyző idejétől.

Cselényi Katalin és Virág Hanna révén magasugrásban is érdekeltek voltunk. Mindketten életük első Országos Bajnokságán indultak, ezért a megmérettetés számukra elsősorban még a tapasztalatszerzésről szólt. A lányok ügyesen versenyeztek, nem ijedtek meg a tehertől és a mezőny közepén végeztek.

Ezután a 14 éves leányok 800 méteres síkfutása következett, ahol F. Tóth Anna képviselte színeinket. Panni hosszú - kényszerű - kihagyás után néhány hónapja kezdett ismét edzeni és azóta elképesztő üzemben fejlődik. A Bajnokságon nagyszerű versenyzéssel, egyéni csúcsán közel 6 másodpercet javítva a pontszerző, hatodik helyen ért célba.

Szintén 800 méteren állt rajthoz Göllény Zsombor, aki ismét megmutatta küzdőképességét. Az első körben ő vezette a mezőnyt, ami sok energiáját emésztette fel. De nem adta fel és miután többen is megelőzték igyekezett visszaküzdeni magát az élre. A célegyenesben előzni is tudott és végül a negyedik helyen ért célba.

A nap záró száma a lányok 1500 méteres síkfutása volt számunkra, melyben Balog Evelinre szegeződött minden BEAC-os szeme. Evelin az utolsó kör megkezdéséig a második, harmadik helyen futott. A vége előtt 250 méterrel indította meg hajráját és az utolsó kanyart már az élről kezdte meg. A célegyenes közepéhez érve vetélytársa befogta, őt és nagy küzdelem kezdődött közöttük, melyben most Evelin maradt alul így alig-alig lemaradva, másodikként fejezte be a versenyt és szerzett ezüstérmet..


Az első versenynapot tehát Evelin sikere zárta, és a vasárnap szintén az ő győzelmével indult. Evelin ezúttal a leányok 800 méteres síkfutásában állt rajthoz, amit remek futással, okosan versenyezve, magabiztosan nyert vetélytársai előtt.

Szintén 800 méteren küzdött Richter Bence, aki az erősebb futamba kerülve igyekezett tartani a tempót a rendkívűl gyors iramot diktáló mezőnnyel. Ez a küzdelem Bencének új egyéni csúcsot eredményezet, mely több mint 2 másodperccel jobb eddig eredményénél.

Végül de nem utolsósorban Sáska Lili következett, aki a legifjabb serdülő leányok távolugró versenyében képviselte a BEAC csapatát. Lili láthatóan izgult első bajnoki szereplése előtt. Ennek ellenére szépen helytállt és több vetélytársát is megelőzte.

Serdülő csapatunk nagyszerű teljesítményét nyújtott az év legfontosabb megmérettetésén. Gratulálunk minden versenyzőnek és edzőiknek, Szabó Anikónak, Szabó Imrének és Jámbor Józsefnek a kiválló helytálláshoz és az elért eredményekhez!