Megújult Szakosztály vezetői modell a BEAC Atlétikai Szakosztályánál

 

 

1998-ban nagyon nagy megtiszteltetés ért, amikor Dr. Nyerges Mihály szakosztály elnök felkért szakosztály igazgatói feladatkör ellátására. Nem kellett sokáig gondolkodnom, miután fiatalságom legszebb éveit a BEAC-ban töltöttem el súlylökőként. Olyan kiváló sportvezetői, sportolói, emberi idolok vettek minket körül akkor, mint Dr. Bácsalmási Péter. Ez meghatározta egész életemnek alakulását, és a BEAC-nak köszönhetően kihatott a későbbiekben mindennapi munkámra is. Amikor elkezdtük munkánkat Imrével és Anikóval közösen, az volt a célunk, hogy egy nagyon komoly utánpótlás bázist építsünk ki, amely hosszú évekre, sőt évtizedekre megoldja, hogy saját nevelésű bajnokaink, válogatott atlétáink legyenek, illetve aki sportolni akar, nem élsportolóként, az is érezze jól magát ebben a nagy múltú szakosztályban. A „sportok királynőjében”, az atlétikában minden objektív, a centiméter és a stopper eldönti, hogy ki milyen eredményt ért el. Ezek alapján írhatjuk le, hogy az elmúlt 12 évben 150 Magyar Bajnokot, megszámlálhatatlan Válogatott atlétát, valamint világversenyek résztvevőit adott szakosztályunk az atlétikának. Ebben az évben is 12 versenyzőnk lett Magyar Válogatott. Természetesen ezeket az eredményeket versenyzőink és edzőink közös munkájának köszönhetjük. Egyesületünk vezetése értesített minket arról, hogy az elkövetkezendő időszakban semmilyen támogatást nem tud nyújtani szakosztályunknak. Évről évre egyre több munkát fektetünk be a szakosztály életébe, amely nagyon sok időt, energiát kíván el mindannyiunktól. Az itt felsorolt utóbbi két tényező alapján szakosztály vezetésünket tovább kell erősíteni új, fiatal, tettre kész erő bevonásával. Bácsalmási Olivér személyében megtaláltuk azt az erőt, akivel a ránk nehezedő egyre több feladatot közösen fogjuk megoldani. Olivér születésétől fogva nagy örökséget hordoz magával, hiszen a fent említett Dr. Bácsalmási Péter unokája. Természetesen ez önmagában kevés lenne, de Olivér tudása, emberi magatartása, a BEAC-ban való hite mindenféleképpen alkalmassá teszi további közös munkánkra, céljaink elérésére. A szakosztály vezetését a továbbiakban szakosztály elnökként töltöm be, amelynek keretén belül irányítok és felügyelek minden területet, amely a szakosztályra vonatkozik.

 

2011 szeptember 26-tól a BEAC Atlétikai Szakosztály vezetése a következő lett:

Szakosztály elnök:                         Gerendási István
Ügyvezető igazgató:                      Bácsalmási Olivér
Szakmai vezető:                            Szabó Imre
Kommunikációs munkatárs:           Richter László

megjegyzés: Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a szakosztály vezetőségi tagok körében a későbbiekben is történnek változások.

A BEAC elnökségéről Kriván Gergely, és Erdős Bálint megnövekedett munkahelyi elfoglaltságaik miatt lemondanak, helyükre atlétikai szakosztályunk Bácsalmási Olivért és Perjés Tamást kooptálja az elnökségbe.

 

Budapest, 2011. szeptember 26.

 

                                                                                               Gerendási István
                                                                                  BEAC Atlétikai Szakosztály elnöke