Megújult Szakosztály vezetõi modell a BEAC Atlétikai Szakosztályánál

 

 

1998-ban nagyon nagy megtiszteltetés ért, amikor Dr. Nyerges Mihály szakosztály elnök felkért szakosztály igazgatói feladatkör ellátására. Nem kellett sokáig gondolkodnom, miután fiatalságom legszebb éveit a BEAC-ban töltöttem el súlylökõként. Olyan kiváló sportvezetõi, sportolói, emberi idolok vettek minket körül akkor, mint Dr. Bácsalmási Péter. Ez meghatározta egész életemnek alakulását, és a BEAC-nak köszönhetõen kihatott a késõbbiekben mindennapi munkámra is. Amikor elkezdtük munkánkat Imrével és Anikóval közösen, az volt a célunk, hogy egy nagyon komoly utánpótlás bázist építsünk ki, amely hosszú évekre, sõt évtizedekre megoldja, hogy saját nevelésû bajnokaink, válogatott atlétáink legyenek, illetve aki sportolni akar, nem élsportolóként, az is érezze jól magát ebben a nagy múltú szakosztályban. A „sportok királynõjében”, az atlétikában minden objektív, a centiméter és a stopper eldönti, hogy ki milyen eredményt ért el. Ezek alapján írhatjuk le, hogy az elmúlt 12 évben 150 Magyar Bajnokot, megszámlálhatatlan Válogatott atlétát, valamint világversenyek résztvevõit adott szakosztályunk az atlétikának. Ebben az évben is 12 versenyzõnk lett Magyar Válogatott. Természetesen ezeket az eredményeket versenyzõink és edzõink közös munkájának köszönhetjük. Egyesületünk vezetése értesített minket arról, hogy az elkövetkezendõ idõszakban semmilyen támogatást nem tud nyújtani szakosztályunknak. Évrõl évre egyre több munkát fektetünk be a szakosztály életébe, amely nagyon sok idõt, energiát kíván el mindannyiunktól. Az itt felsorolt utóbbi két tényezõ alapján szakosztály vezetésünket tovább kell erõsíteni új, fiatal, tettre kész erõ bevonásával. Bácsalmási Olivér személyében megtaláltuk azt az erõt, akivel a ránk nehezedõ egyre több feladatot közösen fogjuk megoldani. Olivér születésétõl fogva nagy örökséget hordoz magával, hiszen a fent említett Dr. Bácsalmási Péter unokája. Természetesen ez önmagában kevés lenne, de Olivér tudása, emberi magatartása, a BEAC-ban való hite mindenféleképpen alkalmassá teszi további közös munkánkra, céljaink elérésére. A szakosztály vezetését a továbbiakban szakosztály elnökként töltöm be, amelynek keretén belül irányítok és felügyelek minden területet, amely a szakosztályra vonatkozik.

 

2011 szeptember 26-tól a BEAC Atlétikai Szakosztály vezetése a következõ lett:

Szakosztály elnök:                         Gerendási István
Ügyvezetõ igazgató:                      Bácsalmási Olivér
Szakmai vezetõ:                            Szabó Imre
Kommunikációs munkatárs:           Richter László

megjegyzés: Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a szakosztály vezetõségi tagok körében a késõbbiekben is történnek változások.

A BEAC elnökségérõl Kriván Gergely, és Erdõs Bálint megnövekedett munkahelyi elfoglaltságaik miatt lemondanak, helyükre atlétikai szakosztályunk Bácsalmási Olivért és Perjés Tamást kooptálja az elnökségbe.

 

Budapest, 2011. szeptember 26.

 

                                                                                               Gerendási István
                                                                                  BEAC Atlétikai Szakosztály elnöke