Válassz sportot Újbudán! Válaszd a BEAC-ot!

 

Minden szempontból sikeres - és reményeink szerint hagyományteremtõ – rendezvényen vett ma részt a BEAC Atlétikai szakosztályának apraja – nagyja. A XI. kerületi Önkormányzat „Válassz sportot Újbudán!” elnevezésû, elsõ alkalommal megrendezett sportágválasztó-napja remek lehetõséget biztosított, hogy a gyermekek, az atlétika és a BEAC egymásra találjanak.
Szakosztályunk több száz kisebb és nagyobb gyermeket mozgatott meg a mai nap. Bízunk benne, hogy hamarosan sokukkal találkozunk a BEAC atlétikai pályáján.

Számos programmal készültünk a sportágválasztó napra. Igyekeztünk kihasználni a terület adta lehetõségeket. A felállított sátor oldalfalait hasznosítva fotókiállítást rendeztünk be az elmúlt két év versenyeit, eredményeit bemutató képekkel.

A gyermekek számára adottságaiknak megfelelõ gyakorlatokat terveztünk, amelyek igencsak népszerûnek bizonyultak. A legnagyobb sikere a rekortán sávon felállított rajtgépnek és „gátfutó pályának" volt. Itt gyakorlatilag egész nap nyüzsögtek a gyerekek. Edzõink, versenyzõink, az egyesületbe járó gyerekek szülei egyaránt nagy lelkesedéssel közremûködtek és irányították a feladatokat. A futógyakorlatok annyira népszerûek voltak, hogy nem csak a sportágat keresõ gyerekeket és szüleiket vonzotta, de más egyesületeket, sportágakat képviselõ fiatal sportolópalánták is szívesen tették próbára tudásukat a BEAC atlétikai feladatainál.


2-16 éves korig minden korosztályból akadtak érdeklõdõk az atlétika iránt. Számukat jól jelzi, hogy a nap végére a feladatok sikeres teljesítéséért járó több száz érem és a 600 kinyomtatott információs lap mind elfogyott.

Nagy örömünkre meglátogatták szakosztályunkat a Diószegi úti speciális iskola atlétikai csoportjának sportolói (õk egyben a BEAC Atlétikai Szakosztályának tagjai) is, akik mindannyian rendkívül nagy lelkesedéssel és ügyességgel teljesítették a gyakorlatokat.


A délután folyamán a rendezvény kiemelt színpadára invitálták versenyzõinket és Gerendási István szakosztály elnökünket. Itt lehetõség adódott a BEAC atlétikai szakosztály bemutatására és villáminterjú készült két országos bajnokunkkal, Kenesei Zsanettel és Csere Gáspárral.



Edzõk, versenyzõk, szülõk fáradhatatlanul segédkeztek egész nap a remek hangulatú sportágválasztón. Jó volt látni, hogy versenyzõink is lelkesen segítettek a futás, gyaloglás, ugrások iránt érdeklõdõknek. Tapasztalt sportolóink mutatták meg a gyakorlatok végrehajtásának helyes módját, adtak felvilágosítást az edzésekrõl, mesélték élményeiket az érdeklõdõknek.

Elmondhatjuk, hogy a XI. kerület által szervezett „Válassz sportot Újbudán!” rendezvény betöltötte hivatását. Nagyszerû lehetõséget nyújtott a kerületben élõ gyerekek és sportegyesületek közötti kapcsolat kialakítására.

Kívánjuk, hogy ez a kiváló, jól szervezett esemény a jövõben rendszeresen megrendezésre kerüljön.

Az rendezvény képanyaga: Fényképek
A rendezvényen készült videó: - Interjú Gerendási Istvánnal, Kenesei Zsanettel és Csere Gáspárral