ÉVZÁRÓ 2011

 

A BEAC nagy hagyományú évzárójára idén október 28-án, késő délután került sor. Az ünneplésre bőven volt ok az idei év eredményeit tekintve: 10 fiatal atléta 20 országos bajnoki címet szerzett, ezen kívül számos válogatottság és nemzetközi siker koronázta az egyesület fennállásának 113. évét.


Az ünnepélyen idén az ország atlétikájának fontos vezetői, híres atlétabarátok is részt vettek: külön kiemelném Gyulai Mártont, a MASZ főtitkárát, Kiss Ádámot, a BEAC elnökét, Korompai Pétert és Sátor Lászlót a Budapesti Atlétikai Szövetség részéről, Mihályfi Lászlót, a BEAC korábbi kiváló sprinterét, valamint Nyerges Andreát, Dr. Nyerges Mihály lányát.


Az ünnepség főszervezője természetesen idén is Szabó Imre, Gerendási István, Szabó Anikó, és a vezetőségbe 2011-ben csatlakozó Bácsalmási Olivér volt, amiért, s azt hiszem, ezt minden atléta nevében mondhatom: nagyon sok hálával tartozunk nekik.
Az évzáró az elmúlt évek ütemétől eltérően a díjátadással kezdődött: félszáz kupa, több tucat Bácsalmási Péter bor, és Pávai Barna jóvoltából temérdek üveg termelői méz került kiosztásra. Azt hiszem, a fentiek láttán is érzékelhető, milyen eredményesek voltak idén atlétáink.


A legfontosabb változás idén a Dr. Nyerges Mihály-díj megalapítása és kiosztása volt. Hatalmas veszteség érte idén év elején a magyar atlétikát és főleg minket, BEAC-osokat: Nyerges Mihály, aki addig rendszeres résztvevője volt az évzáróknak, s lelkes támogatója az egyetemi sportnak, emellett a BEAC-os atlétáknak mindig különleges figyelmet szentelt, itthagyott minket. Az ő emléke előtt tisztelegve kapta meg idén az ő nevével fémjelezett díjat 4 tehetséges BEAC-os: Csere Gáspár, Dani Áron, Gerendási Eszter és Kenesei Zsanett.
A legjobb ifjúsági és junior versenyzőknek járó Dr. Nagy György-díj tulajdonosa idén Balog Evelin, Csuhai Péter, Perjés Fanni és a még csak serdülő korú Südi Anna lett.
A Dr. Bácsalmási Péter-díj és ezzel együtt egy meglehetősen termetes serleg tulajdonosa idén Boross Gábor, a senior M35 világbajnokság kétszeres bronzérmese lett.

A díjkiosztás után állófogadás keretében vacsora és desszert várta az atlétákat, szülőket, barátokat, edzőket. Majd, kötetlenebb hangulatban „kulturális műsor” következett: a „nemcsak futásban jártas” sportolók közül bemutatkozott Pávai Barna, Csere Gáspár és zenekaruk néhány jazz szám erejéig, majd a legifjabbak szavaltak, végül Dani Áron Karinthytól idézett néhány örökbecsű sort, majd szép lassan ennek az évzárónak is vége lett.

Az új alapozás azonban már kezdetét is vette, hogy jövőre ugyanitt, nagyjából ugyanekkor még szebb eredményeknek örülhessünk mi, BEAC-osok.

Kenesei Zsanett