ÉREMESŐ

 

Atlétáink két helyszínen álltak rajthoz a mai napon. Csere Gáspár a mezei EB válogató harmadik fordulójában, Dunaújvárosban a második helyet szerezte meg (Szabó Sándor mögött) az U23-as korcsoportban, amivel növelte esélyét az Európa Bajnokságon induló csapatba való bekerülésre.

Több mint két tucat versenyzőnk pedig a XI. kerületi Önkormányzat által szervezett Városrészek Közötti Futáson méretette meg magát elsöprő sikerrel. Az Őrmező-Kelenvölgy közötti 2km-es távú versenyre a hideg, de szerencsére napsütéses időben nagyszámú futó nevezett, köztük a XI. kerület sportegyesületeinek tagjai és a kerületi iskolák csapatai is.

Egyesületünk tagjai mindent megtettek, hogy méltón képviseljék az E betűs mezt a kerület immár legnagyobb létszámú futóversenyén. Ezzel nemcsak a BEAC hírnevét öregbítették, de követendő példát is mutattak a mozogni vágyó, de konkrét sportág iránt még el nem kötelezett gyermeknek, akik versenyzőink jó szereplését látva talán a jövőben az atlétika és a BEAC mellett döntenek majd.

Lássuk sorban a legjobb eredményeket:

Nagy örömünkre az abszolút versenyszámokban az első három helyen a BEAC atlétája végzett mind a női, mind a férfi kategóriában.

A összesített női versenyt kitűnő futással Balog Evelin nyerte. Csere Anna, a második, Ferenc Kata pedig harmadik lett. Evelin így természetesen a 15-18 évesek között is első helyen végzett, míg Kata itt másodikként ért célba. Csere Anna pedig aranyérmet szerzett kategóriájában, a 19-40 éves korosztályban.

A 11-14 éves leányok között csak BEAC-osok állhattak a dobogón, sorrendben: Jánosi Lilla, Südi Anna, F Tóth Anna. Gratulálunk mindhármuknak a remek eredményhez. Ugyancsak ebben a korosztályban állt remekül helyt Kókai Kata és Molnár Orsi.

Dicséret illeti 11 év alatti kislányainkat, hisz’ a legifjabb korosztály versenyét ugyancsak a BEAC-osok uralták. Gremsperger Emma elsőként, Kaed Nóra pedig másodikként futott be.

Elismeréssel szólhatunk fiú, ill. férfi csapatunk szerepléséről is. Az abszolút és a 19-40 éves kategóriában is Dani Áron lépte át elsőként a célvonalat, mögötte pedig Boross Gábor és Gyurcsó Gergő végeztek. Dohoczki Tamás és Muzsnay Péter pedig az első 10-be kerültek.
.
A fiúk 15-18 éves korosztályában Simon Áron állhatott a dobogóra. Vele egy bolyban érkezett célba még Hamp Ármin, Göllény Zsombor és Végvári Ádám.

Kiemelendő még szenior korú versenyzőnk Pávai Barna és felesége remek mai futása.

A kellemes hangulatú, sikeres késő őszi verseny a legtöbb versenyző számára nagyszerű lezárása volt a 2011-es szezonnak, de tudjuk, vannak, kikre még nagy feladatok várnak az Országos Mezei Futóbajnokságon.

Richter László