Király Adél remekelt Dunaújvárosban

 

Király Adél, gyermekkorú versenyzőnk a Dunaújvárosi Fedettpályás Gyeremekversenyről négy aranyéremmel tért haza. Adél minden számot (60 m, 60 m gát, 300 m, távolugrás) megnyert, amiben elindult.
Nagyszerű teljesítményéről edzője, Németh Ilona számolt be:

Kellemes ,jól szervezett volt, sok nagyon ügyes versenyzővel, jó hangulattal és kiváló versenybírói gárdával. Több egyesület nagyon nagy csapatokat indított, így az ARAK, a Budaörs, a BMTE, Albertirsa, a Csepel-Halásztelek és természetesen rengeteg dunaújvárosi atléta palánta is szerepelt. Azonban mind közül kimagaslott Adél. Persze nem a termetével, hanem a négy győzelmével.

60m 8,52 mp, 60 gát 10,13 mp, 300 m 47,99 mp, távolugrás 423 cm.
Az első győzelem meglepetés volt hiszen nem versenyeztünk még eddig gáton, de Adél olyan futást produkált, amitől máris vidám lettem. Mint a nagyok! Lazán, szépen három lépéssel, könnyed futással nyert. Következett a 60 előfutama, ami szintén nem volt rossz, de a döntőben igencsak ránk ijesztett, mivel nagyon elrontotta a rajtot, így csak igen nagy küzdelem árán volt képes megszerezni a győzelmet.


A távolugrás ismét maga volt a küzdés, mert csak az utolsó ugrással vált valóra az álom. 1 cm-el vertük meg az addig vezető arakos kislányt. Adél fantasztikus! Az utolsó számában, 300 méteren fölényesen nyert. Négy aranyéremmel gazdagabban érkeztünk haza, és most végre megint azt éreztem, hogy a szinte lehetetlen helyzetekben is lehet jó felkészülést csinálni. Megint bebizonyosodott, hogy az akarat a fontos. Óriási szükség volna a tornateremre, egy ingyen használható, saját pályára, ahol mindig tudnánk rendesen edzeni. Adél nagyon tehetséges, sokoldalú és fantasztikus akaraterejű versenyző. Nagyon boldog vagyok, hogy engem választottak edzőnek. Szeretnék méltó lenni a bizalmukra a továbbiakban is.
"Köszönöm,hogy vagy Nekem!"

Németh Ilona