XV. Óbudai Szilveszteri Futás


A nemrég egyesületünkhöz igazolt, tehetséges hosszútávfutó, Vitárius Bence első alkalommal indult BEAC-os színekben futóversenyen.
Az Olimpiai Ötpróba sorozatba tartozó Beigli Futáson versenyzőink hagyományosan mindig jól szerepelnek. Bencének köszönhetően ez a jó sorozat 2011-ben is folytatódott.

Bence beszámolója a versenyről:

Első BEAC-os versenyemre az év utolsó napján megrendezett XV. Beigli futáson került sor. A helyszín ezúttal is az óbudai Fő tér volt, ám az időjárás idén sokkal inkább kedvezett a futóknak mint az előző évben, időről-időre még a nap is előbújt a felhők mögül. Zavaró körülményként egyedül a helyenként megerősödő szelet említhetem.

Három távon rendeztek futást Szilveszterkor - az ovisok 300 méteren próbálhatták ki magukat, a 14 éven aluliak 2 km-en próbálkozhattak, jómagam és az indulók zöme pedig a valamivel több mint 4 km-es távon állt rajthoz. Az indulás után viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy a győzelemért ketten vagyunk harcban a honvédos Szabó Péterrel. Az első kör végén, a táv felénél kb. 40 méteres előnyöm volt, melyet a 3. kilométeren diktált keményebb iramnak, és talán ellenfelem fáradtságának köszönhetően kb. 150-200 méterre növeltem.

A ritmusváltásnak hála az utolsó kilométeren már nem kellett izgulnom, egyedül a téren sétáló emberek kikerülése jelentett kisebb gondot. A célba végül 13:39-es időeredménnyel érkeztem, mellyel a körülményekhez és a felkészültségemhez képest elégedett is vagyok. A verseny pozitív élményként marad meg bennem, kategóriámban és abszolútban is nyerni tudtam, a futás pedig kifejezetten jól esett, könnyedén ment.

Remélem, a 2012-es év is hasonlóan folytatódik, és az edzések, valamint az egyesületváltás meghozza eredményét!

Vitárius Bence