Kenesei Zsanett elsõ a juniorok között,
Pernesz Zsófia 2,13 mp-et ért el 800 méteren

 

 

A hazai fedettpályás versenyek elmaradása miatt rekord számú magyar serdülõ, ifjúsági és junior korú magyar atléta állt rajthoz - szlovák, cseh, lengyel és osztrák riválisaik mellett - az immár hagyományosnak mondható pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén.
Ebben a nemzetközi mezõnyben a BEAC atlétái kiválló helytállással 6 versenyszámban érték el a legjobb idõt korosztályukban.

Legkorábban Kovács Abigél, serdülõ korú versenyzõnk futotta le 500 méteres versenyét. Abigél nagyon bátran kezdett és jól helyezkedett végig a verseny folyamán, s kiváló idõvel ért célba két és fél kör teljesítése után.

Bõ három óra múlva két 800-as lányunk, Balog Evelin és Kenesei Zsanett állt rajthoz. A versenyben – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is volt némi csúszás, de korántsem olyan enerváló és hosszú. A pisztoly eldördülése után Zsanett rögtön az élre állt, és közepes, inkább 1500-as tempót futva, 2:16-tal lett abszolút gyõztese a 800 méternek.
Evelin kisebb betegségekkel küszködött a télen. Ennek, s a korántsem teljes „pendülésének” ellenére egyéni csúcsa közelében teljesített már fedett pályán, 800 méteren, s korosztályában az elsõ helyet szerezte meg.

A lányok után Göllény Zsombor és Richter Bence 600 méteres futama volt hátra: Bence és Zsombor meglehetõsen erõs mezõnyben versenyezhettek, s a késõi idõpont és egész napos várakozás ellenére mindketten jó idõvel értek célba.

 

Vasárnap, az „ELAN Miting”-en három 800-asunk, Perjés Fanni, Pernesz Zsófia és Kenesei Zsanett nézett szembe az ellenfelekkel, és specifikusan a futóórával is. Az elsõ futamban Zsanett „vezette fel” Zsófit a négy körös versenyen, aki több mint öt másodpercet javított egyéni csúcsán (2:13,8).

  • Nagyon örülök, hogy segíthettem Zsófinak. Ma, mikor a középtávfutás nemzetközi szinten jórészt a rajtpénzekrõl és a nyulak kifizetésérõl szól, mindennél többet jelentett, hogy segíthettem egy edzõtársamnak jó eredményt elérni, és fantasztikus érzés volt látni az örömet (és elképedést) Zsófi arcán a célba érkezés után.

A hatalmas egyéni csúcs ellenére Zsanett és Zsófi is könnyedén futott, jókora tartalék maradt még mindkettõjük lábában…

  • Nagy biztonságérzetet jelentett, hogy Zsani futott elõttem, mivel edzéseken is sokat futunk együtt. A verseny elõtt meg se fordult a fejemben, hogy nem sikerülhet valami jó idõt futni. 2:14-2:15 körüli célba érésnek már nagyon örültem volna, de mikor megláttam a kivetítõn, hogy 13-mal kezdõdõ idõt futottunk…

A második futamban indult Perjés Fanni, aki tavalyi nagyon komoly betegsége óta folyamatosan feljövõben van – ezt a versenyen egy bíztató 600 méteres részidõvel már bizonyította is, s a nyári felkészülésre még rengeteg idõ van…