Remekeltek gyaloglóink a Serdülő Seregszemlén

 

Sajnálatos módon 2012-ben a versenyzésre nem 100%-osan megfelelőnek minősített atlétikai pálya miatt elmaradtak a fedettpályás országos bajnokságok. A serdülő korosztályúak számára azonban a Magyar Atlétikai Szövetség - hasonló feltételekkel - megrendezte a Magyarország 2012. évi Serdülő Seregszemléje elnevezésű viadalt. A két hétvégén át tartó küzdelemben kilenc számban álltak rajthoz BEAC-os atléták.

Az első versenynap középtávfutó leányaink közül a 13 éves Jánosi Lillának és a 15 éves F. Tóth Annának szurkolhattunk. Mindketten kissé megilletődve futottak, versenyzésükben bőven maradt tartalék. Eredményük azonban így is biztató a szabadtéri szezon előtt.
A nemrég szakosztályunkhoz igazolt Kovács Abigél 300 méteres síkfutásban a második futamba kerülve, azt nagy fölénnyel megnyerve végül a 4. helyen végzett. Bizonyos, hogy amennyiben az első, erősebb futamba kerül, nagy esélye lett volna dobogós helyek egyikének megszerzésére.
A 15 éves fiúk 1000 méteres futamában. Göllény Zsombor ismét megmutatta elszántságát. Okosan versenyezve, a végére tartalékolva, hatalmas küzdelemben szerezte meg a második helyet.
Fiatal távolugrónk Sáska Lili új fedettpályás egyéni csúccsal a középmezőnyben zárta a viadalt.

A második versenynapon a BEAC-os serdülő hölgyekre várt küzdelem. Bár a Nap fénye fürösztötte az atlétikai sátrat, a délelőttöt számunkra igazán leány gyaloglóink teljesítménye ragyogta be. Molnár Orsi egy technikai malőr miatt sajnálatosan csak versenyen kívül indulhatott a 13 évesek között, de remek iramának köszönhetően, időeredménye alapján ezüstérmet szerezhetett volna. A 14 éves korosztályban Richter Dóra indult, akinek ez volt a második (fedettpályán az első) gyalogló versenye. Nagy izgalommal rajtolt el, ami kissé rá is nyomta bélyegét az idejére. Összegségében azonban dicséret illeti, mert egyenletes iramban, a holtpontot és ijedelemét legyőzve gyalogolta le a távot és szerzett ezüstérmet. A legjobb teljesítményt a 15 éves korosztályban indult Benczik Viktória és Südi Anna nyújtotta. A lányok a teljes serdülő mezőnyből messze kiemelkedtek technikájukkal, sebességükkel. Anna fantasztikus versenyzéssel óriási egyéni csúcsot gyalogolt, és ezzel megnyerte a seregszemlét. Viki tőle kissé lemaradva, nagy szívvel küzdve a másodikként ért célba.
A nap és a seregszemle számunkra Jánosi Lilla 2000 méteres futamával zárult. Lilla összeszedett, jó iramú futásával ezúttal a negyedik helyet szerezte meg a 13 évesek hosszabbik középtávfutó számában.

Gratulálunk minden versenyzőnknek és edzőiknek, Szabó Anikónak és Szabó Imrének az elért eredményekhez!

Képek