VIVICITTA 2012 - DANI ÁRON EZÜSTÉRMES

 

2012-ben is folytatódott a BEAC atlétáinak jó sorozata a Vivicitta versenysorozatban. Dani Áron a 12 km-es távon második, Boross Gábor pedig a hatodik helyen végzett. A 6,5 km-en Balog Evelin bronzérmet szerzett, míg Varga Bálint a hatodik lett. A legifjabbak 3,5 km-es távján Kókai Kata második, Südi Anna harmadik helyen ért célba.

Dani Áron a következõképpen számolt be a viadalról:

"Életem elsõ Vivicittája kellemes élményként marad meg bennem. Körülbelül 6 km-ig nagyon lendületes, 3:10 körüli iramban mentünk, de nem éreztem fáradtságot, addig a többieken utazva futottam. A Lánchídon aztán Józsa Gábor maga elé engedett, amihez nem fûlött nagyon a fogam, de hát mit van mit tenni, elé álltam. Innentõl kezdve jólesõ kocogós tempót vettünk fel, kicsit még örültem is neki, hogy a végén majd biztos marad erõm, de nem így történt, elbíztam magam. A Margit híd elõtt Gábor akkorát váltott, amit én nem tudtam követni, annyira belekényelmesedtem a saját tempómba. Pillanatok alatt méteres távolságokra tett szert, ez már nem is nagyon változott az utolsó 2 km-en, valahogy nem sikerült rászánnom magam, hogy a hátrányt ledolgozzam. Ettõl függetlenül mégis örülök az eredményemnek, rég nem futottam már ilyen hosszút versenyen, és az edzéseken is elszoktam tõle, rég mentünk már margit hidas kört (az kb. 11km). Összességében pont olyan volt, mint egy jó edzés, hiába szenvedtem vereséget, kirobbanó formában érzem magam. Gondolom jövök jövõre is."

Balog Evelin így látta a versenyt:
"Nagyon óvatosan kezdtem az idõsebb ellenfelek  miatt. Az Árpád híd felüljárónál ért utol az elsõ helyezett, majd a hídon a második helyezettel vettem fel a „küzdelmet”. Végig egymásnak vezetünk, de a Pesti rakparton elengedtem. Az idõm 24:22 lett aminek nagyon örültem. Jól szervezett, jó hangulatú verseny volt, kellemes környezetben. Nagyon örülök, hogy részt vehettem rajta. Köszönöm Imre bácsinak a felkészítést!"

Kókai Kata és Südi Anna beszámolója:
"Hûvös idõben és szélben álltunk rajthoz. Mikor elindultunk nem tudtunk felvenni gyorsabb tempót, mert nem rajtoltunk jó helyrõl, ezért csak az elsõ km után tudtunk elmenni a tömegtõl. Ezután lendületes tempóban futottunk, végig egymást segítve. A versenyre kijelölt út némelyik része, göröngyös volt, ezért jobban kellett figyelnünk a futásunkra. Amikor a célegyenesbe fodultunk egymásra néztünk és mosolyogva mondtuk: "Ott a cél"! Az út szélérõl sokan bekiabáltak,hogy "Hajrá lányok!". Ez erõt adott és hajráztunk egy jót. Amikor beértünk a célba bemondták a mikrofonba, hogy megérkeztek a 2. helyezést elérõ nõi futók. Ennek nagyon örültünk, mert nem számítottunk rá,hogy ilyen jó helyen végzünk. Átvettük a befutócsomagot, majd odajött hozzánk egy újságíró és riportot készített velünk, ami valószínûleg a Nõk Lapjában lesz megtalálható. Nagyon jól telt ez a vasárnap délután és jövõre is mindenképp szeretnénk elindulni!"

Jó eredményt ért el a klasszikus 12 km-es távon Boross Gábor (6.), Hosszejni Darjus (21.) és Muzsnay Péter a (24.) A félmaratoni távott versenyzõink közül 1:30-as idõvel Richter László teljesítette leggyorsabban.

A részletes beszámoló a versenyrõl Bajnai Nóra tollából olvasható: Nóra beszámolója

A verseny képgalériája: Képgaléria