VIVICITTA 2012 - DANI ÁRON EZÜSTÉRMES

 

2012-ben is folytatódott a BEAC atlétáinak jó sorozata a Vivicitta versenysorozatban. Dani Áron a 12 km-es távon második, Boross Gábor pedig a hatodik helyen végzett. A 6,5 km-en Balog Evelin bronzérmet szerzett, míg Varga Bálint a hatodik lett. A legifjabbak 3,5 km-es távján Kókai Kata második, Südi Anna harmadik helyen ért célba.

Dani Áron a következőképpen számolt be a viadalról:

"Életem első Vivicittája kellemes élményként marad meg bennem. Körülbelül 6 km-ig nagyon lendületes, 3:10 körüli iramban mentünk, de nem éreztem fáradtságot, addig a többieken utazva futottam. A Lánchídon aztán Józsa Gábor maga elé engedett, amihez nem fűlött nagyon a fogam, de hát mit van mit tenni, elé álltam. Innentől kezdve jóleső kocogós tempót vettünk fel, kicsit még örültem is neki, hogy a végén majd biztos marad erőm, de nem így történt, elbíztam magam. A Margit híd előtt Gábor akkorát váltott, amit én nem tudtam követni, annyira belekényelmesedtem a saját tempómba. Pillanatok alatt méteres távolságokra tett szert, ez már nem is nagyon változott az utolsó 2 km-en, valahogy nem sikerült rászánnom magam, hogy a hátrányt ledolgozzam. Ettől függetlenül mégis örülök az eredményemnek, rég nem futottam már ilyen hosszút versenyen, és az edzéseken is elszoktam tőle, rég mentünk már margit hidas kört (az kb. 11km). Összességében pont olyan volt, mint egy jó edzés, hiába szenvedtem vereséget, kirobbanó formában érzem magam. Gondolom jövök jövőre is."

Balog Evelin így látta a versenyt:
"Nagyon óvatosan kezdtem az idősebb ellenfelek  miatt. Az Árpád híd felüljárónál ért utol az első helyezett, majd a hídon a második helyezettel vettem fel a „küzdelmet”. Végig egymásnak vezetünk, de a Pesti rakparton elengedtem. Az időm 24:22 lett aminek nagyon örültem. Jól szervezett, jó hangulatú verseny volt, kellemes környezetben. Nagyon örülök, hogy részt vehettem rajta. Köszönöm Imre bácsinak a felkészítést!"

Kókai Kata és Südi Anna beszámolója:
"Hűvös időben és szélben álltunk rajthoz. Mikor elindultunk nem tudtunk felvenni gyorsabb tempót, mert nem rajtoltunk jó helyről, ezért csak az első km után tudtunk elmenni a tömegtől. Ezután lendületes tempóban futottunk, végig egymást segítve. A versenyre kijelölt út némelyik része, göröngyös volt, ezért jobban kellett figyelnünk a futásunkra. Amikor a célegyenesbe fodultunk egymásra néztünk és mosolyogva mondtuk: "Ott a cél"! Az út széléről sokan bekiabáltak,hogy "Hajrá lányok!". Ez erőt adott és hajráztunk egy jót. Amikor beértünk a célba bemondták a mikrofonba, hogy megérkeztek a 2. helyezést elérő női futók. Ennek nagyon örültünk, mert nem számítottunk rá,hogy ilyen jó helyen végzünk. Átvettük a befutócsomagot, majd odajött hozzánk egy újságíró és riportot készített velünk, ami valószínűleg a Nők Lapjában lesz megtalálható. Nagyon jól telt ez a vasárnap délután és jövőre is mindenképp szeretnénk elindulni!"

Jó eredményt ért el a klasszikus 12 km-es távon Boross Gábor (6.), Hosszejni Darjus (21.) és Muzsnay Péter a (24.) A félmaratoni távott versenyzőink közül 1:30-as idővel Richter László teljesítette leggyorsabban.

A részletes beszámoló a versenyről Bajnai Nóra tollából olvasható: Nóra beszámolója

A verseny képgalériája: Képgaléria